2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos szakiskolai közismereti tanulmányi versenyek 2005/2006

2005. november 3.
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) - az Oktatási Minisztérium megbízásából - országos tantárgyi tanulmányi versenyeket hirdet a szakiskolák tanulói részére a következő tantárgyakból:
 
Fizika
Irodalom
Magyar nyelv és helyesírás
Matematika
Számítástechnika (alkalmazói szint)
Történelem
 
A versenyeken a szakiskolai (nem szakközépiskolai tanterv szerinti, nem érettségire felkészítő, illetve nem érettségizettek részére szervezett) képzésben részesülő tanulók vehetnek részt.
A versenyek tartalmi követelményei a szakiskolai követelményekre épülnek, feladatai hasonlóak az előző években megismertekhez. Az egyes fordulók feladatsorait, valamint a javítókulcsokat és az értékelési szempontokat a kiíró biztosítja a fordulót lebonyolítók részére.
Irodalomból és történelemből külön témakijelölést ad a versenybizottság, amelyről a kiíró értesíti az intézményeket, illetve október 31-ét követően közzé teszi honlapján (www.isze.hu).
A nevezéseket (a mellékelt nevezési lapon szereplő adattartalommal) az intézmények a kiíróhoz levélben (1393 Budapest, Pf.: 319), faxon (0614620415) és elektronikus levélben (isze@isze.hu) egyaránt eljuttathatják.
 
Nevezési határidő: 2005. november 18.
 
A versenyre nevezőket nevezési díj nem terheli, de a kiíró egyik fordulóban sem fedezi a versenyzők esetleges utazási költségeit, illetve a kísérőik kiadásait (utazás, szállás, étkezés stb.).
 
I. (iskolai) forduló
 
A verseny első fordulóját az intézmények bonyolítják le.
A kiíró - a benevezett intézmények számára - a feladatsorokat elektronikusan (tantárgyanként egy PDF-állományban) teszi elérhetővé a verseny napján reggel 7 és 9 óra között. Ugyanitt kerülnek közzétételre a megoldókulcsok és a javítási útmutatók is az adott tantárgyi verseny napját követő napon.
Az első forduló versenyeire 2005. december 6-8. és december 13-15. között kerül sor naponta 14 és 16 óra között egy-egy tantárgyból.
Az elkészített dolgozatok javíttatásáról az intézmények gondoskodnak.
A legalább 55%-os eredményt elért tanulók dolgozatait és adatait 2006. január 6-áig kell eljuttatni a kiíróhoz.
A kiíró 2006. január 27-éig - honlapján, illetve elektronikus levélben - értesíti a II. fordulóba jutott versenyzők intézményeit a továbbjutottak nevéről, illetve a következő forduló helyszínéről és pontos időpontjáról.
 
II. (regionális) forduló
 
A beküldött dolgozatok alapján - régiónként és tantárgyanként legfeljebb 20 fő - jut be a verseny II. fordulójába.
A forduló tantárgyi versenyeit 2006. februárjában - pénteken 10 órakor kezdődően - bonyolítják le a kiíró által felkért helyszíneken. Egy-egy helyszínen és napon egyszerre legfeljebb három tantárgy versenye kerül megrendezésre, hogy egy tanuló akár két tantárgyból is versenyezhessen.
A regionális fordulót követő három héten belül a kiíró honlapján teszi közzé a tantárgyankénti eredményeket, valamint a továbbjutók névsorát.
 
III. forduló (országos döntő)
 
Az országos döntőre a II. forduló első helyezettjei, továbbá - a II. fordulóban elért eredményük alapján - még legfeljebb 13 tanuló kerül behívásra tantárgyanként.
Az országos döntőre 2006. áprilisában kerül sor. A döntő kétnapos lesz, helyszínéről és pontos időpontjáról a kiíró értesíti az érintett tanulókat és intézményeiket.
 
 
Nevezési lap (RTF, 11,5 kB)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok