2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A suliNova Kht. felhívása közoktatási szakértők számára "Hátrányos helyzetű gyermekek integrált oktatása, együttnevelése" szakterületre felkészítő 60 órás akkreditált képzésre

2005. november 18.
A továbbképzésre azoknak a jelentkezését várjuk, akik a hátrányos helyzetű tanulók integrált oktatása, együttnevelése szakterületén kívánnak szakértői tevékenységet folytatni. A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó az Országos Szakértői névjegyzékben regisztrált közoktatási szakértő legyen, illetve, hogy pályázatát az Országos Szakértői Névjegyzékbe 2005. szeptember 30-ig benyújtsa és a benyújtás időpontjában rendelkezzen a névjegyzékbe való bekerülés feltételeivel. A jelentkezésnél előnyt élveznek a roma kisebbségi oktatás és nevelés szakterületen tevékenykedő közoktatási szakértők.
 
A képzés célja
 
Olyan szakértők képzése, akik a hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése területén képesek megfelelő szakmai, törvényességi szempontokat figyelembe vevő szakvéleményt alkotni a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével. Ennek érdekében a továbbképzés az alábbi ismeretek bővítését, kompetenciák fejlesztését célozza meg:
  • A jogszabályi háttér, az Integrációs Pedagógiai Rendszer (IPR) célkitűzéseinek és általában a szakértői munka módszertanának ismerete.
  • A hátrányos helyzetű tanulókat sújtó szegregáció, az egyenlő bánásmódot sértő más diszkriminációs formák felismerése és felszámolásuk eszközrendszerének ismerete.
  • Az intézményi dokumentáció feldolgozásának és elemzésének módszerei.
  • A szakértői vélemény tárgyszerű és jogszerű (írásbeli és szóbeli) megfogalmazásának technikái.
  • A rendszeres önképzés és a szakmai továbbképzés jelentőségének tudatosítása.
Az értékelés módja

Szóbeli és írásbeli vizsga.
A résztvevők tanúsítványt kapnak a továbbképzés elvégzéséről. A tanúsítvány kiadásának feltétele: a sikeres vizsgák és a foglalkozások 85 %-án történő részvétel.
 
A képzések időtartama és támogatása
 
A suliNova kht. A HEFOP 2.1.1. központi program A komponense keretében összesen 150 szakértő képzését biztosítja. Az ezen felhívásra jelentkezők közül - a korábbi jelentkezőkön túl - 70 fő képzését (természetesen kiscsoportos formában) tudjuk biztosítani. A továbbképzés 5 (3+2) elméleti képzési napot, illetve egynapos hospitálást foglal magában. A program minden résztvevő számára biztosítja a szállást és ellátást. A résztvevőket csak az utazási költség terheli!

Előzetes jelentkezés

A jelentkezéseket 2005. december 10-ig a suliNova honlapjáról (www.sulinova.hu) letölthető formátumú önéletrajz benyújtásával várjuk az alábbi e-mail címre: brigitta.sandor@sulinova.hu
Az önéletrajzok kiértékelése után a feltételeknek megfelelő jelentkezők - az akkorra meghatározásra kerülő képzési időpontok figyelembevételével - az akkreditációs dokumentum részét képező jelentkezési lapon erősíthetik meg szándékukat a képzésen való részvételre.
A továbbképzéssel kapcsolatban további információ Soós Vikória programasszisztenstől (viktoria.soos@sulinova.hu; 06/70/451-8837) kérhető.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok