2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Útravaló - Előzetes tájékoztató a beérkezett pályázatokról

2005. szeptember 9.
Kedves Útravaló Pályázónk!
 
Nagy örömünkre szolgált az, hogy a 2005. június 15-i beadási határidőre rengeteg Útravaló pályázat (több mint 20 000 diák és 7 000 mentor) érkezett. A pályázók kiértesítése a bírálati eredményekről folyamatosan zajlik, terveink szerint 2005. szeptember 18-ig az utolsó leveleket is kiküldjük.
 
Az alábbiakban az írásbeli értesítés megérkezéséig szeretnénk olyan információkat megosztani a pályázóinkkal, amelyek segíthetik a pályázók munkáját és a gyors szerződéskötést.
 
I. A bírálati folyamat ismertetése
 
Az Út a tudományhoz pályázatok esetében a bírálat három szakaszból állt:
 1. Formai bírálat. Azt vizsgáltuk, hogy a formai kritériumoknak megfeleltek-e a pályázati dokumentumok.
 2. Technikai bírálat. Azt vizsgáltuk, hogy a technikai kritériumoknak (pl. maximális költségvetési keret figyelembe vétele) megfeleltek-e a pályázati dokumentumok.
 3. Tartalmi bírálat. Minden projektet két független szakmai bíráló véleményezett egységes bírálati szempontok alapján.
 
Az esélyegyenlőségi pályázatok - Út a középiskolába, Út az érettségihez, Út a szakmához - az alábbi vizsgálatokon estek át:
 1. Jogosultsági vizsgálat. Azt néztük meg, hogy a pályázó diák, a mentor és az intézmény megfelelt-e a Pályázati felhívásban foglalt jogosultsági kritériumoknak.
 2. Formai bírálat. Azt vizsgáltuk, hogy a formai kritériumoknak megfeleltek-e a pályázati dokumentumok.
 
II. Lehetővé tesszük a hiánypótlást!
A beküldött pályázati anyagok között szerepeltek olyan mentori és diák pályázatok is, amelyek a jogosultsági és/vagy a formai bírálaton nem feleltek meg. Tekintettel arra, hogy az Útravaló Ösztöndíjprogram célcsoportja jellemzően nem rendelkezik pályázati tapasztalattal, a 2005. június 15-i beadási határidőre beérkezett pályázatok esetében eltérünk a pályázati felhívástól és a jogosultsági vizsgálaton megfelelt, de formai hibák miatt nem támogatható pályázatok esetében lehetővé tesszük a hiánypótlást. A kiértesítő levelek részletesen tartalmazzák a pótlandó hiányosságokat.
 
Figyelem! A hiánypótló dokumentumokat ismételten a pályázó tanulók közoktatási intézményének kell összegyűjtenie és egy küldeményként 2005. szeptember 30-ig postára adnia. A hiánypótlással kapcsolatosan további információkat találhat itt.
 
III. A kiértesítések menete
A pályázók kiértesítése az alábbi csoportosítás szerint zajlik:
 
 1. Az Út a tudományhoz alprogramra pályázó intézmények kiértesítő leveleit 2005. augusztus 30-án bezárólag kiküldtük. A nyertes, valamint az elutasított projektek listája itt található.
 2. Az esélyegyenlőségi alprogramokra pályázók esetében első körben az egyedül pályázó diákokat értesítjük ki. A diákok értesítése a gondviselő címén történik. A kiértesítés 2005. szeptember 2-án lezárult. A kiértesítettek listája itt található.
 3. Második körben értesítjük ki, az intézmény nélkül pályázó diák-mentor párokat, amely esetben az értesítés a mentor címén történik. A kiértesítés 2005. szeptember 6-án lezárult. A kiértesítettek listája itt található.
 4. Harmadik körben a hiánypótlásra jogosult intézményeket értesítjük ki.
 5. Negyedik körben azokat az intézményeket értesítjük ki, amelyek néhány tanulója kapcsán már lehet szerződni, ugyanakkor formailag nem megfelelő pályázatokat is beküldtek. Ennek értelmében egyszerre kapnak szerződést és hiánypótlásra felszólítást is.
 6. Ötödik körben azon intézmények kiértesítése történik meg, amelyek egyetlen diákja sem jogosult pályázni.
 7. Végezetül hatodik körben azon intézmények kiértesítése, amelyek minden diákja elnyerte a támogatást.
 
Kérjük Önöket, hogy tekintsék át a listát, és abban az esetben, ha változott az értesítési cím az itt feltüntetetthez képest, haladéktalanul jelezzék Közalapítványunk felé, hogy minél korábban ismételten postázhassuk az értesítést.
 
Az egyéni - telefonon vagy emailen - érkezett érdeklődésekre a pályázatok nagy száma miatt csak késéssel tudunk válaszolni, ezért javasoljuk, hogy várják meg a kiértesítést, illetve figyeljék a Közalapítványunk honlapján megjelenő újabb listákat a kiértesítésekről. A kiértesítés ütemét követve folyamatosan frissítjük a weboldalt újabb információkkal, ezért kérjük, hogy ennek megfelelően rendszeresen látogassák a honlapot. 
 
A szerződéskötéssel, a támogatás utalásával és a hiánypótlással kapcsolatos információkat itt találja meg.
 
Végezetül engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét arra, hogy 2005. október 7-i beadási határidővel újabb felhívást jelentettünk meg azon tanulók és mentoraik számára, akik 2005 júniusában az általános iskolai tanulmányaikat befejezték és 2005 szeptemberében a középsikola első (9.) évfolyamát kezdik meg. A pályázati felhívás itt olvasható.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok