2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadták a megújult egri líceum épületét

2006. október 11.
A második Nemzeti Fejlesztési Terv egyik prioritása a felsőoktatás lesz - mondta Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára az egri Eszterházy Károly Főiskola megújult műemléképületének, a líceum átadási ünnepségén.
Új dolgok teremtése és a régi értékek megóvása csak összefogással lehetséges - hangsúlyozta Arató Gergely.

A líceum felújítása ennek jelképe, és annak, hogy lehet jó célok mellé támogatókat és támogatást találni - fűzte hozzá.

A felújítási munkákra az intézmény a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív programjából félmilliárd forint támogatást kapott. Ehhez a főiskola saját költségvetéséből és szponzorok támogatásából is jelentős összeget tettek hozzá - közölte Kis-Tóth Lajos fejlesztési rektor-helyettes.

A munkák során helyrehozták és restaurálták a késő barokk épület egykori kápolnájának freskóit, a termet ezentúl művészeti vizsgateremként használják majd. A harminc évig raktárnak használt régi kápolnába visszakerült az eredeti orgona, a szponzorok támogatásából pedig vásároltak egy versenyzongorát. A 25 millió forint értékű zongora Észak-Magyarország legértékesebb hangszere - mutatott rá a rektor-helyettes.

Új könyvtártermeket alakítottak ki, illetve tanulási tereket hoztak létre a folyosókon és kisebb termekben, ahol főként az internet hozzáférést bővítették. Ehhez kapcsolódóan átalakították az épület hálózatrendszerét, ma már a líceum egész területén van lehetőség vezeték nélküli internet használatra. Az értékek megóvására kamerákat és füstjelzőket szereltek fel az épületben.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok