2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: mintegy 700 intézmény újul meg 2007-13 között

2006. november 2.
Az oktatási tárca 2007 vége és 2013 között mintegy hétszáz oktatási intézmény korszerűsítését, felújítását és mintegy 250-300 teljes átalakítását tervezi uniós források bevonásával - mondta Hiller István a súlyosan, halmozottan fogyatékos helyzetű gyermekek oktatásáról rendezett szakmai konferencián csütörtökön a fővárosban.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Az oktatási és kulturális tárca vezetője azzal számolt, hogy az említett időszakban oktatási infrastrukturális fejlesztésekre 130-150 milliárd forintot lehet majd fordítani.

Hiller István a fogyatékkal élő gyermekek oktatásával foglalkozó pedagógusoknak együttműködést ajánlott és együttműködést kért tőlük. Elfogadta javaslatukat, hogy dolgozzanak ki egy hosszú távú stratégiát, amely tartalmazná a szükséges forrásokat, feladatokat és hatásköröket egyaránt. Feltételül azt szabta, hogy ez 2007 márciusáig készüljön el, mert mint mondta, csak ez esetben kérhetik számon rajta a szükséges intézkedéseket.
A felsőoktatásban - ismét megerősítve álláspontját, hogy a mennyiségi változást a minőség, a színvonal emelésének kell követnie - kifejtette: közszolgáltatásról van szó, az adófizetők pénzén olyan szolgáltatásokat kell megrendelni, amire a köznek szüksége van, és olyan diplomásokat kell képezni, akik kikerülve a munkaerőpiacra el tudnak helyezkedni.

A felsőoktatásban mindenki azt tanul, amit akar, ha megfizeti - közölte az oktatási és kulturális tárca vezetője, aki fontosnak nevezte, hogy a felsőoktatás visszatérjen arra a pályára, amely a minőséget képviseli.

Fotó: Gordon Eszter

Kijelentette: nem fogja engedni azoknak a szakoknak az elsorvasztását, amelyekre hosszú távon és magyar pedagógiában szükség van, ugyanakkor finanszírozhatatlan, szakmailag nem indokolt és a minőséggel szembe megy az a párhuzamosság, ami ma sok esetben jellemző a felsőoktatásra. Példaként említette, hogy jelenleg 32 helyen van gazdasági képzés, tucatnyinál is több helyen képeznek jogászokat és 16 helyen oktatnak andragógiát.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok