2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Konferencia a multimédia szerepéről az oktatásban

2006. augusztus 24.
Nincs olyan oktatási intézmény ma Magyarországon, ahol a multimédia ne jelenne meg, de a pedagógusokat és a diákokat új szellemmel kell felruházni a hatékony ismeretszerzéshez - hangsúlyozta az Apple Hungary IMC oktatási igazgatója a MultiMédia az oktatásban című kétnapos konferencia nyitó előadásában csütörtökön, a Kaposvári Egyetemen.

Gulyás István a tizenkettedik alkalommal rendezett eseményen rámutatott: a hazai oktatás jelenleg a középmezőnybe sorolható a multimédiás eszközök - interaktív CD-k, internet - használatának gyakoriságában, a nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét, azonban meg kell szüntetni azt a "szellemi pazarlást", amely még nem aknázza ki a diákok fejében levő kreatív gondolkodás erejét.

Meglátása szerint ezt a szellemi tőkét a mai napig nem használja ki hatékonyan a mai oktatás, ami nemzetgazdasági szinten is pazarlást jelent.

"Egy modernizált, új fajta módszertani megközelítésre van szükség, melyet a felsőoktatási intézményekkel, a minisztériumokkal és társintézményekkel közösen segíthetünk elő" - hangsúlyozta.

Kabdebó György, a Fővárosi Oktatás-technológiai Központ igazgatója szerint az internet ugyan gyökeresen megváltoztatta az ismeretszerzés módjait, azonban az iskoláknak nagyobb gondot kell fordítani a megfelelő keresési módszerek tanítására.

A rendezvény előadásai kísérleti jelleggel követhetőek a világhálón, a konferencia résztvevői kapcsolatot teremthetnek a technika segítségével norvég, kínai és amerikai multimédiás szakemberekkel is.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok