2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A közoktatás napja

2006. november 22.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fontosnak tartja a Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezésére a közoktatás napjának megünneplését, és üdvözli, hogy a parlamenti képviselők nagy számban vesznek részt iskolai rendezvényeken.
A jövő magyar közoktatási rendszerében családi hátterétől és személyes életkörülményeitől függetlenül minden gyermeknek egész életén keresztül korszerű és versenyképes, képességeinek, tehetségének megfelelő képzésben kell részesülnie, anélkül, hogy ezt előítéletek, sztereotípiák, vagy hátrányos megkülönböztetés befolyásolnák.

A közoktatás átfogó reformjának a kormányprogramban is megfogalmazott célrendszere ennek megfelelően az alábbi négy csomópont köré szerveződik: a szegregáció visszaszorítása, az esélyegyenlőtlenségek felszámolása; a pedagógus hivatás megújítása a kimagasló teljesítmények elismerésével és korszerű pedagógiai módszerek elterjesztésével; a korszerű oktatási infrastruktúra megteremtése; valamint a finanszírozás és az intézményrendszer átalakítása, a kistérségi feladatellátás ösztönzésével és támogatásával. A minisztérium és a kormány eddigi jogalkotó tevékenysége, szakmai előkészítő és szervező munkája, valamint koordinációs és érdekegyeztető tevékenysége is e célokhoz igazodott.

Tisztában vagyunk azzal, hogy minden intézkedés, reform annyit ér, amennyi érezhető belőle a tantermekben, a diákok mindennapjaiban. Köszönetünket fejezzük ki a pedagógusoknak, amiért váratlan és nehéz helyzetekben is kitartó és türelmes társaink ebben a munkában. Köszönjük áldozatos és magas színvonalú munkájukat, és kívánjuk, hogy ezért a munkáért kapjanak továbbra is sok-sok szeretetet és elismerést növendékeiktől.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok