2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megjelent az Oktatás nagy kézikönyve

2006. november 24.
Megjelent az Oktatás nagy kézikönyve: a több mint ezeregyszáz oldalas kiadvány "mélységi áttekintést" ad minden, az oktatás témaköréhez sorolható jogszabályról, azok alkalmazásáról és a vonatkozó bírói gyakorlatról. A kötetet Szüdi János, az OKM szakállamtitkára lektorálta.
A könyv tartalmazza az összes információt, amire a területen dolgozóknak szükségük lehet, ugyanakkor közérthető a nyelvhasználata, s ez a kötetet a "civilek" számára is jól használhatóvá teszi.

A Szüdi János közoktatási szakállamtitkár lektorálta kötet teljes áttekintést ad azok számára, akik bármilyen módon kapcsolatban állnak az oktatás nagy rendszerével. A kiadvány célja, hogy egy helyen legyen összegyűjtve minden lényeges információ: munkáltatói és gazdálkodási feladatok, tanügyi igazgatási és működési feltételek, munkaügyi jogalkalmazás, büntetőjogi felelősség, szabálysértés, tanulói jogviszony, jogok és kötelezettségek, oktatást érintő EU-s jogszabályok.

A kötet nemcsak az oktatási rendszert és az ehhez kapcsolódó jogszabályi hátteret mutatja be, hanem mintegy 125 hazai és 35 uniós jogszabály felhasználásával igyekszik a kapcsolódó jogterületeket is felölelni. Külön részt szentel az Európai Unió oktatáspolitikájának, bemutatva az Európai Közösség oktatási-fejlesztési programjait. Az olvasók megismerkedhetnek 55 jogesettel, több mint 60, a gyakorlatban is jól hasznosítható tanáccsal és mintegy 32 példaszámítással, ami munkájuk során sok segítséget nyújthat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok