2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tanulj tovább, felvételizz!

2006. február 1.
Hátrányos helyzetű fiatal vagy és az idén szeretnél felvételizni főiskolára, egyetemre, de nem tudod, hogy milyen lehetőségeid, kedvezményeid vannak?

Segít neked a 2005-ben elindított "Szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő" program, amely azon fiataloknak nyújt segítséget, akik szeretnének tovább tanulni, de ezt a családjuk anyagi helyzete nem vagy csak nagy lemondások árán teszi lehetővé.

Hátrányos helyzetűnek minősülsz ha:
  • Középfokú tanulmányaid ideje alatt részesültél átmeneti vagy tartós nevelésben illetve állami gondozásban
  • Középfokú tanulmányaid ideje alatt kapott utánad a családod rendszeres gyermekvédelmi támogatást illetve kiegészítő családi pótlékot és a szüleid iskolai végzettsége 8 osztály vagy annál kevesebb
Ha megfelelsz a fenti kritériumoknak, az állam finanszírozza a tandíjadat! Ha a költségtérítéses ponthatárt teljesítetted és költségtérítéses képzésre vesznek fel valamelyik egyetemre, főiskolára államilag finanszírozott képzésben kezdheted meg tanulmányaidat. Abban az esetben, ha az adott szakon ahová felvételiztél nincs költségtérítéses képzés, akkor az államilag finanszírozott képzés ponthatárának 80 %-át, de minimum 78 pontot kell teljesítened.

Érdeklődj a 06-80-204-641-es ingyenes hívható zöld számon vagy a www.mentorhalo.hu weboldalon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok