2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Újudvar - számítástechnikai és drámapedagógiai oktatóközpontot avattak

2006. szeptember 22.
Közel 75 millió forint költséggel számítástechnikai és drámapedagógiai oktatóközpontot alakítottak ki a dél-zalai Újudvar általános iskolájának régi épületében - az intézményt pénteken avatták fel.
Arató Gergely, a szaktárca államtitkára avatóbeszédében "a gyermekek szebb jövőjéhez és az alig ezer lakosú község iskolájának magas színvonalú oktató-nevelő munkájához még jobb esélyt adónak" nevezte a létesítményt.

"Ez a kisközség példás összefogással gyakorlatban igazolta, hogy számunka az európai uniós lét egyben terveink-álmaink gyorsabb megvalósíthatóságát is jelenti" - hangsúlyozta Arató Gergely.

Gregor Tiborné polgármester, a már nem először kipróbált pályázati tudást, a szellemi, anyagi és dologi összefogást tartotta a siker zálogának. Ismertetése szerint az iskolaudvarban álló 120 éves, eredeti formában felújított épületben csúcstechnikát képviselő számítástechnikai és minden szükséges eszközzel ellátott drámapedagógia oktatótermet alakítottak ki.

A fejlesztés 74,8 millió forintos költségét 60,7 milliós Phare pályázati és állami forrás, valamint 3 millió forint értékű önkéntes társadalmi munkával párosuló saját erő fedezte.

Az avatóünnepségen elhangzott, hogy ezzel a beruházással Zala megye legkorszerűbb kisközségi általános iskolájává vált az újudvari. A jelenleg 94 tanulót befogadó intézmény pedagógusainak eddigi eredményes munkáját jól érzékelteti, hogy az itt végzettek zöme középiskolákban, majd jelentős hányaduk egyetemeken tanul tovább.

Arató Gergely a nap folyamán a Nagykanizsához közeli Becsehelyen átadta a közel 36 millió forint költséggel, a regionális fejlesztési tanács 25 millió támogatásával teljesen felújított óvodát is.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok