2023. június 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

2007. évi Országos Diákparlament

2007. június 26.
Az Országos Diákparlament első-körös tájékoztató levelei az intézményvezetők és az intézményi diák-önkormányzati vezetők részére

Az oktatási és kulturális miniszter - jogszabályi felhatalmazásának megfelelően és az Országos Diákjogi Tanács szakmai bevonásával - 2007-ben is megrendezi az Országos Diákparlamentet.

A Diákparlament 2007. őszén két lépcsőben kerül megrendezésre. A Diákparlament fő témájává a miniszter az Országos Diákjogi Tanáccsal egyetértésben - a korábbi Diákparlament ajánlásait elfogadva - a következőket javasolja:
  • A 2004. évi diákparlament első helyen az esélyegyenlőség biztosítását fogalmazta meg legfontosabb kérdésként, mivel fontosnak tartjuk, hogy ne csak a felnőtt társadalom, hanem maguk a diákok is végiggondolják, megvitassák, hogy miként tudják az esélykülönbségeket enyhíteni a közoktatásban a XXI. századi Magyarországon.
  • A többi három az önkormányzás, ezen belül a diák-önkormányzatiság kiteljesítését, mindennapi gyakorlattá válását szándékozik segíteni az eredményes helyi kezdeményezések bemutatásával, az egymástól való tanulás lehetőségének megteremtésével:
  • A diákönkormányzatot érintő iskolai szabályzatok, dokumentumok színvonalának, használhatóságának, naprakészségének felmérése, értékelése volt a második.
  • A következő két javaslat a diákjogok napi gyakorlata és a "megújuló diákönkormányzat", amely szorosan kapcsolódik az előzőekhez.
A szervezéssel kapcsolatos fontosabb információkról a miniszter úr levélben tájékoztatta minden általános iskola, középiskola és kollégium igazgatóját, valamint az egyes intézmények diák-önkormányzati vezetőit.

A további információkkal kapcsolatban további hivatalos levelek kerülnek kiküldésre szeptember elején.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok