2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bizottság az idei érettségik zavartalan lebonyolításáért - OKM

2007. január 10.
Az érettségi vizsgák biztonságos szakmai és logisztikai lebonyolításáért felel az a bizottság, amely szerdán tartotta alakuló ülését Hiller István szakminiszter vezetésével Budapesten.
Az ülés elején a miniszter arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a bizottságot Szüdi János közoktatási szakállamtitkár vezeti majd, s tagjai lesznek a tárca illetékesei mellett többek között Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője, Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetsége elnöke, Frank Gábor az Országos Kisebbségi Bizottság elnöke, valamint Szenes György, az Országos Érettségi Vizsgabizottság delegáltja.

Az oktatási és kulturális tárca (OKM) feladata, hogy erre az időszakra biztosítsák a megfelelő feltételeket a vizsgák biztonságos megrendezése érdekében. Az elsődlegesek az érettségizők, értük kell mindent megtenni - hangsúlyozta Hiller István.

A miniszter tájékoztatása szerint már elkészült az az ütemterv is, amely napra lebontva rögzíti az érettségikkel kapcsolatos feladatokat és a felelősöket is.

A tárca vezetője még decemberben döntött a 13 tagú testület létrehozásáról, amelynek feladataként az érettségik biztonságos szakmai és logisztikai lebonyolítását jelölte meg.

Az idén az írásbeli érettségi vizsgákat május 4-25. között tartják, míg a szóbeliket emelt szinten június 7-13. között, középszinten pedig június 18-29. között rendezik.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok