2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István a kiemelkedő tehetségek támogatásáról

2007. augusztus 30.
Az oktatási tárca vezetője nem híve a mesterséges egyenlősdinek, a kiemelkedő tehetségeknek biztosítani kell a kiemelkedő feltételeket. Hiller István ezt a középiskolai felvételi rendszer esetleges megváltoztatására vonatkozó kérdésre mondta csütörtökön a fővárosban.
"Nem vagyok híve a mesterséges egyenlősdinek és nem vagyok híve annak, hogy egy mesterséges átlagban (...) gondolkodjunk" - mondta a miniszter annak kapcsán, hogy sajtóinformációk szerint a gimnáziumi beiskolázásnál körzeteket alakítanának ki, s megszűnne a felvételi eljárás.

A közoktatásban a legjobb színvonalat kell biztosítani, ugyanakkor azok számára, akik kiemelkedő tehetségűek, szükségét látja olyan gimnáziumok, intézmények működésének, amelyek a kiemelt tehetségnek kiemelkedő pedagógiai és infrastrukturális lehetőséget biztosítanak - közölte a miniszter.

Az ország legfőbb ereje és tartaléka a mindenkori fiatal generáció tehetsége, ennek kibontakoztatásához az átlagostól eltérő pedagógiai programú és infrastruktúrájú iskolákra, főként gimnáziumokra van szükség.

Nem vagyok elitista, de minden országnak szüksége van elitre - mondta.

Hozzátette: nem lát olyan nézetkülönbségeket, amik bármiféle konfliktushoz vezetnének. Vannak vélemény- és szakmai nézetkülönbségek, de ezek természetesek.

Az MSZP-frakció jövő heti tapolcai ülésén az oktatási munkacsoportban erről a kérdésről is szó lesz - mondta.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok