2023. június 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztató a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben tárgyú 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet módosításáról

2007. március 5.
A Kormány 2007. február 28-ai ülésén elfogadta a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény közoktatási intézményekre vonatkozó végrehajtási rendeletének újabb módosítását. A jogszabály száma: 36/2007. (III. 7.) Korm. rendelet, megjelent a Magyar Közlöny 27. számában.

Mint ismeretes, az Alkotmánybíróság - a felkészülési idő biztosítása nélküli hatályba léptetésre tekintettel - megsemmisítette a rendelet feladatellátási terv készítését előíró rendelkezését. (Érdemi kifogások nem merültek fel.)

A módosítás - kevesebb adminisztrációval járó formában - visszaállítja a feladatellátási tervet. A hatályba léptető szabályok kellő időt biztosítanak a terv elkészítéséhez.

A feladatellátási tervben az érettségi és szakmai vizsgák napjait a vizsgáztatásban közreműködő tanárok tekintetében tanítás nélküli munkanapként kell megtervezni. Ezáltal a vizsgák miatt elmaradt tanítási órák nem fogják majd csökkenteni a kéthónapos tanítási időkeret teljesítését. Ezek az órák az eddigi szabályozás szerint "mínusz" óraként jelentkeztek a teljesítés elszámolásakor.

Első alkalommal a feladatellátási tervet május-június hónapokra - az érettségi és szakmai vizsgák időtartamára - kell elkészíteni. Erre a rendelet hatályba lépése figyelembevételével legkevesebb másfél hónap áll majd rendelkezésre.

A feladatellátási tervben meg kell jelölni a középszintű és emelt szintű érettségi és szakmai vizsga vizsgáztató bizottságainak munkájában közreműködő pedagógusok várható munkaidő-beosztását oly módon, hogy részt tudjanak venni a vizsgáztatási feladatokban. A résztvevők tekintetében a vizsgák napjait tehát tanítás nélküli munkanapként kell megtervezni. A feladatellátási terv elkészítése az iskola igazgatójának feladata - nevelőtestületi véleményezéssel - és azt tájékoztatásul meg kell küldenie a fenntartónak.


Oktatási és Kulturális Minisztérium
Közoktatási Szakállamtitkárság
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok