2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Őszi érettségi vizsgaidőszak: szeptember 5-ig lehet jelentkezni

2007. augusztus 29.
A 2007. október-novemberi érettségi vizsgákra 2007. szeptember 5.-ig lehet jelentkezni a kijelölt középiskolákban, ill. az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain. A kijelölt középiskolák listája és az OH regionális igazgatóságainak elérhetőségei megtalálhatók a www.okev.hu honlapon. Az október-novemberi vizsgaidőszakban csak a kijelölt középiskolákban és az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain szerveznek érettségi vizsgákat.
Érettségi vizsga a tanulói jogviszony fennállása alatt, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt abból a tárgyból tehető, amelynek a helyi tantervben meghatározott követelményeit a jelentkező teljesítette, a tudását osztályzattal értékelték és ezt bizonyítvánnyal igazolni tudja. Az érettségi bizonyítvány megszerzését ill. a tanulói jogviszony megszűnését követően bármely vizsgatárgyból tehető érettségi vizsga.

Az október-novemberi vizsgaidőszakban is megszervezésre kerül az összes vizsgafajta, így a jelentkezési lapon - a jelentkezési feltételek figyelembe vételével - bármelyik (rendes, előrehozott, javító, pótló, szintemelő, kiegészítő, ismétlő) megjelölhető.

A jelentkezési lapokat
  • tanulói jogviszony fennállása esetén
    • az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt a kijelölt középiskolákhoz,
    • az érettségi bizonyítvány megszerzését követően a kijelölt középiskolákhoz vagy az Oktatási Hivatalhoz,
  • a tanulói jogviszony megszűnését követően bármelyik, az adott vizsgatárgyból vizsgát szervező intézményhez kell, illetve lehet benyújtani.
A vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák valamelyikével tanulói jogviszonyban levő jelentkező a jelentkezési lapját csak a saját középiskolájában adhatja le.

A kijelölt középiskolákba a jelentkezést személyesen, vagy meghatalmazott útján lehet benyújtani.

Azok, akik a fentiek alapján az Oktatási Hivatalhoz jelentkezhetnek vizsgára, jelentkezésüket a www.oktatasihivatal.gov.hu (www.okev.hu) internetes oldalon megtalálható jelentkezési lap felhasználásával, postán is benyújthatják.

Az írásbeli vizsgák 2007. október 19-én kezdődnek és november 7-én fejeződnek be. Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2007. november 15. és 19. között, a középszintű szóbeli vizsgák 2007. november 22. és 30. között kerülnek megszervezésre.

A nappali munkarend szerint tanuló (tanulói jogviszonyban lévő) diákok számára az érettségi vizsga összes fajtája első alkalommal ingyenes közép- és emelt szinten egyaránt. A tanulói jogviszony megszűnését követően letett érettségi vizsga - a tanulói jogviszony fennállása alatt megkezdett vizsga esetén a pótló vizsga és az első javítóvizsga kivételével - díjköteles.

A középszintű vizsgák díját a vizsgát szervező intézmény határozza meg, és oda is kell befizetni azt. Az emelt szintű vizsgák díját az Oktatási Hivatal határozza meg, és ide is kell befizetni azokat. Ez esetben a vizsgadíj befizetése történhet az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain beszerezhető utalványon vagy banki átutalással.

A vizsgadíjak mértéke az Oktatási Hivatal által szervezett vizsgák esetén:
  • a több vizsgarészből álló vizsgákra (az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgák kivételével) 12.000 Ft/vizsga,
  • az egy vizsgarészből álló vizsgákra 8.000 Ft/vizsga,
  • az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 20.000 Ft/vizsga.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok