2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vetélkedő diákoknak az USA-ról

2007. június 14.
Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a debreceni, a pécsi és veszprémi Amerikai Kuckók közös szervezésében vetélkedőt hirdetünk az USA kultúrájáról és történelméről 2007. októberi kezdettel. A vetélkedő azt a célt szolgálja, hogy a diákok jobban megismerjék az amerikai kultúrát és civilizációt, és ezáltal szorosabbra fűzzük a két nép kapcsolatait.

A versenyben azok a magyar diákok vehetnek részt, akik Hajdú-Bihar, Baranya vagy Veszprém megye valamelyik középiskolájában tanulnak. A verseny angol nyelven folyik és csak egyéni nevezéseket fogadunk el. Csapatokban nem lehet versenyezni. A havonta két fordulóban megrendezendő verseny 2008. márciusában fejeződik be egy budapesti döntővel. Az első helyezett dija 100 000 Ft, a másodiké 75 000 Ft, a harmadik helyezetté pedig 50 000 Ft.

A versenyzőknek fordulónként különböző történelmi, földrajzi, gazdasági, kulturális és az amerikai civilizációval összefüggő kérdésekre kell e-mailben elküldeni a válaszaikat egy megadott időpontig. A verseny bizonyos szakaszaiban a résztvevő diákoknak el kell utazniuk a lakhelyükhöz legközelebb fekvő Amerikai Kuckóba, hogy az ott végzett kutatás alapján válaszolják meg a kérdéseket.

A verseny kérdései, a helyes válaszok valamint az aktuális állás az Amerikai Kuckók weblapján lesznek feltüntetve a következő címen: www.americancorner.hu

Az e-mailnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia:
  • név
  • anyja neve
  • születés helye és dátuma
  • iskola neve és címe
  • osztály
A versenyben résztvenni kivánó diákoknak egy e-mail elküldésével kell regisztrálni magukat a következő címen: usaquiz@americancorner.hu

A regisztráció határideje 2007. szeptember 30. A versennyel kapcsolatos további részletekről a szeptemberi iskolakezdés után tájékoztatjuk Önöket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok