2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az esélyteremtésről és a tehetséggondozásról is szó lesz a VII. Nevelésügyi kongresszuson

2008. augusztus 22.
Az oktatás és nevelés aktuális kérdései, többi között az oktatás finanszírozása, az esélyteremtés, tehetséggondozás és a minőségbiztosítás szerepelnek az augusztus 25-28. között a fővárosban rendezendő VII. Nevelésügyi kongresszus napirendjén; a nyitóelőadást Hiller István oktatási és kulturális miniszter tartja.
A tanácskozás nyitónapján Hiller István Oktatás és nevelés a XXI. században címmel tart előadást, felszólal Kiss Péter kancelláriaminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A szekcióülések napirendjén szerepel többi között az oktatás finanszírozása, az eredményes tanulás, az egészséges életre és aktív állampolgárságra nevelés, a korszerű kommunikációs és információs eszközök oktatásban történő alkalmazása. Áttekintik továbbá a felkészülést a pedagógus szakmára, az értékelést és a minőségbiztosítást a közoktatásban, valamint az oktatás és a média kapcsolatát.

A kerekasztal-beszélgetéseken a résztvevők szót ejtenek a tehetséggondozásról és az esélyteremtésről.

A szervezők közlése szerint az elmúlt hónapok folyamán több mint kétszáz szakmai, civil szervezet, intézmény csatlakozott a kongresszusi felhíváshoz, az eddigi jelentkezések alapján mintegy ezer résztvevőre számítanak. A tanácskozás zárónapján felszólal Sólyom László köztársasági elnök is.

Az első magyar egyetemes tanügyi kongresszust 1848-ban szervezték meg, ezt követően 1896-ban, 1928-ban, 1948-ban, 1970-ben, legutóbb pedig 1993-ban tartottak ilyen tanácskozást az oktatás kérdéseiről.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok