2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tájékoztató az esélyteremtést szolgáló források igényléséről, nyilvános regionális konferenciák megrendezéséről

2008. május 5.
9/2008. (III. 29.) OKM rendelet 1-2.§

2008. március 29-én a Magyar Közlöny 53. számában megjelent az esélyegyenlőséget, felzárkóztatást segítő támogatások igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 9/2008. (III. 29.) OKM rendelet. A rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § szerinti
  • integrációs felkészítés
  • képesség-kibontakoztató felkészítés
  • óvodai fejlesztő program
szervezése esetén a támogatások igénylése egy külön erre a célra fejlesztett szoftver használata segítségével történik.

Az R. 1. § (6) rögzíti az elektronikus rendszeren keresztül benyújtott igényléssel kapcsolatos tudnivalókat. Az integrációs felkészítés, a képesség-kibontakoztató felkészítés, illetve az óvodai fejlesztő program szervezése esetén járó támogatás igényléséhez szükséges felhasználóneveket és jelszókat az OKM Támogatáskezelő ajánlott küldeményként postai úton megküldte a közoktatási információs rendszer közoktatási intézménytörzs (a továbbiakban: KIR) szerinti intézményfenntartók részére. (A jelszókiküldő leveleket az OKMT minden esetben a KIR szerinti fenntartói címre postázta.)

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pályázat benyújtására szolgáló elektronikus rendszer a KIR intézménytörzs adatbázisára épül, amelyben a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, illetve az ennek végrehajtását szabályozó 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) értelmében az intézményekről (intézményi átszervezésekre tekintettel) a valóságnak megfelelő, érvényes törzsadatokat kell szerepeltetni.
Javasoljuk ezért, hogy a fenntartóhoz, valamint a fenntartott intézményekhez tartozó - a kincstári törzskönyvi nyilvántartásnak is megfelelő - törzsadatok megfelelőségét mielőbb ellenőrizzék, különös tekintettel a következő adatokra:
  • fenntartó alapadatai,
  • intézmények KIR-ben tárolt valamennyi adata, különös tekintettel az intézményhez tartozó székhelyre és telephelyekre (együtt feladatellátási helyekre), valamint az egyes feladatellátási helyeken ellátott közoktatási feladatok típusaira.
Amennyiben a KIR rendszerben szereplő törzsadatok helyességével, vagy hitelességével probléma van, kérjük az igénylés érdekében az Oktatási Hivatalnál (9001 Győr, Pf. 646 címre küldve, illetve a KIR Ügyfélszolgálatnál: 06-96- 510-000) haladéktalanul kezdeményezzék a Vhr. szerint az adatok módosítását.

Amennyiben nem kapták meg az ajánlott küldemény formájában postai úton eljuttatott jelszókiküldő levelet, kérjük jelezzék a következő email címen: info.integracio@okmt.hu .

A rendelettel kapcsolatos tudnivalókról nyilvános regionális konferenciákat rendezünk, a konferenciákon sor kerül a szoftver bemutatására, a pályázattal kapcsolatos szakmai és az igénylés eljárásrendjét érintő információk ismertetésére.

A nyilvános regionális konferenciák időpontjai, helyszínei:
  • Nyugat- dunántúli Régió: 2008. április 23. Szombathely, Széchenyi u. 2. Premontrei Szent Norbert Gimnázium
  • Dél- alföldi Régió: 2008. április 25. Szeged, Horváth Mihály tér 2. Vedres István Építőipari Szakközépiskola
  • Dél-dunántúli Régió: 2008. április 28. Kaposvár, Álmos vezér u. 1. Klebelsberg Középiskolai Kollégium
  • Közép-dunántúli Régió: 2008. május 5. Veszprém, Megyeház tér 5; Csermák Antal Zeneiskola
  • Észak- magyarországi Régió: 2008. május 7. Miskolc, Kiss tábornok u. 42. Diósgyőri Gimnázium és Városi Pedagógiai Intézet
  • Észak- alföldi Régió: 2008. május 9. Debrecen, Egyetem tér 1 I. Debreceni Egyetem II. emelet Aula
  • Közép-magyarországi Régió: 2008. május 15. Budapest, Budapesti Gazdasági Főiskola, aula V. kerület Markó utca 29-31. szám
A konferenciákra való jelentkezés emailen történik a következő email címeken:
A konferencián való megtisztelő jelenlétére számítunk, a rendelettel kapcsolatos igényléshez sok sikert kívánunk!


Esélyegyenlőségi Főigazgatóság
OKM
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok