2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István "Év Pedagógusa" díjakat adott át

2008. február 21.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter "A közoktatás-politika időszerű kérdései" címmel tartott előadást a XIII. kerületi Pedagógiai Napok keretében rendezett Közoktatási Konferencián, majd átadta az "Év Pedagógusa" kerületi díjait.
A XIII. kerületi Közoktatási Konferencián Tóth József polgármester köszöntőjét Hiller István előadása követte "A közoktatás-politika időszerű kérdései" címmel.

Beszédében az oktatási és kulturális miniszter megköszönte a pedagógusoknak azt az elhivatottságot és mentalitást, amellyel a gyermekeket oktatják a legkisebb kortól egészen az érettségiig. A szaktárca vezetője hangsúlyozta a tehetséggondozás és az esélyteremtés szerepét a közoktatásban.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Hiller István előadásában kitért a nemzetközi közoktatási felmérések eredményeire, kiemelve azt: a legkorábbi időszak (bölcsőde, óvoda, általános iskola) tekintetében Magyarország nemcsak hogy jó, és nemzetközi összehasonlításban az elsők között található, hanem saját eredményihez képest is az elmúlt időszakban szignifikáns javulást mutatott. (PIRLS-felmérés).

Az előadás után Hiller István átadta az "Év Pedagógusa" kerületi díjait az öt kitüntetett oktatónak: Kantuly Miklósné óvónőnek, Ördög Erika tanítónőnek, Dombovári László középiskolai tanárnak, Nyáryné Juhász Erika és Vágóné Tóth Éva általános iskolai tanároknak.

Fotó: Gordon Eszter

A konferencián aztán Dr. Fülöp Márta, a MTA Pszichológiai Kutatóintézet tudományos munkatársa, és Dr. Vass Vilmos, a Pannon Egyetem Tanárképző Központvezető egyetemi docense tartott előadást a kompetencia-alapú oktatásról, és az oktatásban való versenyhelyzetről.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok