2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ingyenes nyári tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

2008. május 13.
Idén mintegy kilencezer hátrányos helyzetű gyermek táborozhat ingyenesen uniós pályázatok segítségével; a 600 millió forintos keretösszegből bentlakásos, napközis és szabadidős táborozási lehetőségeket támogatnak - közölte az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatója kedden.
A június és szeptember között futó, teljes ellátást biztosító egy- vagy kéthetes nyári táborok egyik legfőbb célja, hogy különböző fejlesztő foglalkozásokkal, szabadidős programokkal csökkentse a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek lemaradását és lemorzsolódását - írta közleményében Borovszky Tímea.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója hozzátette: a pályázaton integráló iskolák, tanodák és olyan települések oktatási intézményei vehetnek részt, amelyben 50 százalék feletti a szegény gyerekek aránya.

A 600 millió forintos keretösszegű pályázat három típusú nyári programot támogat: bentlakásos nyári fejlesztő, napközis nyári fejlesztő, és folklór típusú nyári fejlesztő és szabadidős táborokat.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok