2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Önkéntes munkát végeztek mentorok és mentoráltak

2008. április 14.
A Katapult Mentorprogram önkéntesei Békésen dolgoztak április 10. és 13. között. A munkába hétvégén Arató Gergely oktatási és kulturális államtitkár, valamint Borovszky Tímea, az OKM Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője is bekapcsolódott.
Az ország egyetlen felsőoktatási esélyegyenlőségi programjának résztvevői különösen fontosnak tartják, hogy önkéntesen, közösségépítő jelleggel segítsenek egy-egy település megszépítésében. A Katapult Mentorprogram egyik fő törekvése ugyanis, hogy kiépítsen egy hallgatói öntevékeny hálózatot, amelynek lényege, hogy a programban részt vevő egyetemi és főiskolai hallgatók a hivatalos úton túl is tevékenykednek, ezzel is elősegítve egy erős közösség kialakulását.

Önkéntes munkára a programban először 2007 nyarán került sor, amikor egy hátrányos helyzetű kistelepülés, Dombegyház igen fontos infrastrukturális fejlesztéseiben vettek részt a hallgatók és a program vezetői. A mostani négynapos munka Békés városban folyt, ahol Nagy Attila programigazgatóval és Izsó Gáborral, a város polgármesterével közösen a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola betonkerítését festette le az ország minden részéről érkezett 35 egyetemi és főiskolai hallgató.

Önkéntes munkát végeztek mentorok és mentoráltak

Hétvégén az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, Arató Gergely, valamint az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság vezetője, Borovszky Tímea is meglátogatta a mentorokat és mentoráltakat, és bekapcsolódott a munkába.

A Katapult Mentorprogram célja a felsőoktatásba jelentkező, illetve már felvételt nyert halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok segítése mentorhálózat működtetésével.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok