2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Védőnők, óvodapedagógusok is támogatják az Új Tudás – Műveltség Mindenkinek programot

2008. március 19.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Arató Gergely, a szaktárca államtitkára ma a Magyar Védőnők Egyesületével, a Magyar Óvodapedagógusok Egyesületével, a fejlesztőpedagógusokat tömörítő Pozitív Országos Szakmai Egyesülettel és a Nevelési Tanácsadók Egyesületével vitatta meg az Új Tudás – Műveltség Mindenkinek program korai fejlesztésre vonatkozó fejezeteit.
Az egyeztetés résztvevői üdvözölték, hogy az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek program a gyermekkor teljes vertikumát átfogja, és konkrét javaslatokat tartalmaz a korai fejlesztés időszakára is.
Az oktatási tárca vezetői ismertették a program korai fejlesztésre vonatkozó javaslatait. Ezek: a védőnői hálózat megerősítése három év alatt 300 fővel, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek óvodába íratásának ösztönzése, a bölcsőde- és óvodahálózat bővítése.
Az OKM ígéretet tett arra, hogy az "Új Tudás" programhoz kapcsolódóan a Gyermekesély Tárcaközi Munkacsoport - melynek feladata az egységes eljárásrend és protokoll kidolgozása, az ágazatai adatgyűjtések összehangolása - működtetése során a civil érdekképviseleti szervek véleményére is figyelemmel lesz.
A megbeszélésen konszenzus alakult ki abban: még hangsúlyosabbá kell tenni a szektorközi együttműködést a korai fejlesztés, kora gyermekkori nevelés területén.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok