2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az esélyegyenlőségről tanácskoztak az OECD országok oktatási miniszterei

2009. június 25.
Arató Gergely államtitkár képviselte Magyarországot az OECD országok oktatási minisztereinek informális találkozóján Oslóban 2009. június 9-10-én. Az esemény célja az volt, hogy teret adjon annak megtárgyalására, miként lehet javítani az oktatásban az esélyegyenlőséget, méltányosságot és mérsékelni a középfokú oktatásból való kimaradást.
Egyetértés volt abban: mindenkinek alkalmat kell kapnia arra, hogy teljes mértékben elérje saját oktatási lehetőségeit. A résztvevők hangsúlyozták, hogy a méltányos és befogadó oktatás hatásos eszköz a társadalom igazságosabbá tételére és a mobilitás támogatására - különösen válság idején. A tagországok képviselői üdvözölték az OECD erőfeszítéseit az oktatási egyenlőtlenségek gazdasági költségeinek számszerű kimutatásában, és kiemelték az oktatási ráfordítások szintjének fenntartása melletti gazdasági érvek kidolgozásának fontosságát. Támogatást kapott az OECD két induló programja: a kisgyermekkori oktatás minőségének ösztönzése, illetve az oktatási esélyek javításában elért haladás értékelése témakörében. Bejelentésre került, hogy az OECD új informatikai felületet hoz létre 2009. június 25-től, amelynek célja az információk cseréjének segítése a gazdasági-pénzügyi válság oktatásra gyakorolt hatásairól és az oktatáspolitikai válaszokról.
 
Tájékoztatásul - megjegyezve, hogy a fordítás nem hitelesített - magyar nyelven közzé tesszük az informális miniszteri találkozó elnöki összefoglalóját, amelyet ide kattintva le tudnak tölteni.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok