2022. augusztus 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kötelező az óvodákban, iskolákban megszervezni az influenza elleni kampányoltást

2009. november 13.
Az ÁNTSZ közleménye
 
"Az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX. 3.) NM rendelet 1. § (1) bekezdése kimondja, hogy a 3-18 éves korosztály, valamint a 18 év feletti, középfokú nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevők megelőző jellegű, az egészségügyi alapellátás keretében szervezett iskola-egészségügyi ellátásban (a továbbiakban: iskola-egészségügyi ellátás) való rendszeres részvételéről [a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 10. § (1) bekezdés b)-c) pont] az óvodák és iskolák (a továbbiakban együtt: nevelési-oktatási intézmények) e rendeletben foglaltak szerint gondoskodnak. Az iskola-egészségügyi ellátás az orvos és a védőnő együttes szolgáltatásából áll.
 
A rendelet 2. számú melléklete szerint a nevelési-oktatási intézmény (ide tartozik az óvoda is) orvosa által ellátandó iskola-egészségügyi feladat a közegészségügyi és járványügyi feladatok körében az iskolai életkorhoz kötött- és a kampányoltások elvégzése és dokumentálása. A rendelet 3. számú mellékletének 6. pontja alapján a védőoltásokkal kapcsolatos szervezési, előkészítési feladatok elvégzése a védőnő feladata.
 
Az oktatási, nevelési intézetekben kell elvégezni a kampányoltást, amennyiben a minimum feltételeknek megfelelő orvosi rendelő rendelkezésre áll. Amennyiben az intézmény megfelelő oltóhellyel nem rendelkezik, az oltások az orvos rendelőjében is elvégezhetők.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok