2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Külön kell jelentkezni az érettségire

2009. január 27.
A felvételi eljárástól függetlenül, külön, de ugyanúgy február 16-ig kell jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra, mint a felsőoktatási intézményekbe - erre hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
A május-júniusi érettségi vizsgaidőszakra a jelentkezés határideje 2009. február 15., de mivel ez munkaszüneti napra esik, a következő munkanapon, február 16-ig elfogadják a jelentkezéseket. Ez a dátum megegyezik a felsőoktatási felvételi jelentkezés határidejével, de fontos tudni, hogy a két jelentkezés nem "váltja ki" vagy "helyettesíti" egymást; mind az érettségire, mind a felsőoktatási intézményekbe külön jelentkezési lapot kell kitölteni. Az érettségi vizsgára a tanulónak abban a középiskolában kell jelentkezni, amellyel tanulói jogviszonyban áll. A nappali munkarend szerinti tanulói jogviszony keretében letett érettségi vizsga első alkalommal - középszinten és emelt szinten egyaránt - ingyenes.

A tanulói jogviszonyban nem álló személyek egy általuk kiválasztott középiskolában vagy az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságán jelentkezhetnek érettségi vizsgára. A középiskola a jelentkezést elutasíthatja, míg az Oktatási Hivatal köteles a vizsgát megszervezni. A tanulói jogviszonyban nem álló személyek esetében az érettségi vizsga díja az egy részből álló vizsgatárgyak esetében 8, a több részből álló vizsgatárgyak esetében 12 ezer, míg az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgatárgy esetében 20 ezer forint.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy helyen jelentkezhet érettségi vizsgára, és ott kell leadnia az emelt szintű és a középszintű érettségi vizsga-jelentkezéseit egyaránt.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok