2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Segítségnyújtás az oktatási célú beruházási, fejlesztési tevékenységhez

2009. február 6.
Az intézményfenntartók sokszor kerülnek nehéz helyzetbe amiatt, hogy a közoktatási intézmények fejlesztéséhez, felújításához nem rendelkeznek a szükséges fedezettel. Ezért felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a szükséges források előteremtéséhez segítséget nyújt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A szolgáltatást igénybe veheti valamennyi intézményfenntartó, így a helyi önkormányzatok, a kisebbségi önkormányzatok, az egyházi jogi személyek, az alapítványok, stb is.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megkeresésére tájékoztatjuk a közoktatási intézmények fenntartóit az általuk nyújtott - az oktatási és kulturális feladatok ellátását segítő - szolgáltatásokról. A tájékoztató közzététele nem jelenti azt, hogy a minisztérium a szolgáltatások tekintetében bármilyen felelősséget vagy kötelezettséget vállalna. A tájékoztató ahhoz nyújt segítséget, hogy a fenntartók a többi lehetséges megoldás, a más hitelintézetek ajánlatának mérlegelésével együtt megtalálják a lehető legjobb megoldást.

"Pénzügyi garanciaszolgáltatások oktatáspolitikai célokra is

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. alapvető célkitűzése és feladata, hogy ne csak a kis- és középvállalkozások, hanem az önkormányzatok, önkormányzati társulások és önkormányzati vállalkozások és más intézményfenntartók - garancia (készfizető kezességvállalás) igénybevételével - minél több finanszírozási forráshoz jussanak

Az önkormányzati garanciaszolgáltatásokhoz kapcsolódóan kivétel nélkül olyan beruházási, fejlesztési célú forrásszükségletekhez vállal kezességet a társaság, amelyek célja összhangban áll az önkormányzatok törvényi kötelezettségével, mint például az oktatási vagy kulturális intézmények bővítéséről, felújításáról. Továbbá társaságunk kezességvállalásával segíti az oktatási és kulturális vállalkozások forráshoz jutását.

Oktatási, képzési célokra a bankok által folyósított hitelek közül kezességvállalásaink jelenleg élő állományában több mint 300, összességében mintegy 13 milliárd Ft-ot kitevő ügylethez kapcsolódó kb. 7,5 milliárd Ft garancia szerepel.

Az oktatási és kulturális tevékenységet folytató kis- és középvállalkozások mellett a helyi önkormányzatok, a társulások és más intézményfenntartók részére nyújtható garanciatermékeink széles palettájával állunk ügyfeleink rendelkezésére. Célunk ügyfeleink működőképességének és piacképességének elősegítése, valamint az Európai Unió által is hangsúlyozott versenyképességi követelményeknek való megfelelés támogatása. Klasszikus termékeink, a hitelekhez, bankgaranciához, lízinghez, faktoringhoz igényelhető készfizető kezességvállalás mellett társaságunk kidolgozta az uniós és hazai források igénybevételéhez szükséges pályázati garancia terméket is.

Fedezet-kiegészítő garancia
Kezességvállalásunkkal elősegítjük Ön hitelhez - vagy egyéb forráshoz - jutását, ha nem rendelkezik a bank (finanszírozó) által elfogadható és elegendő biztosítékkal. Az egyes banki termékek konstrukciója, kockázatkezelése teszi szükségessé szolgáltatásunk igénybevételét, mindemellett fontos, hogy a vállalkozás tudatosan éljen az általunk kínált lehetőséggel.

Pályázati garancia
  • A pályázati garancia, mint garanciaszervezet által nyújtott biztosíték az európai uniós és hazai forrású támogatásokra pályázó, valamennyi biztosíték nyújtására kötelezett vállalkozás számára kérhető.
  • A szolgáltatás az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv bármely Operatív Programja keretében, valamint a hazai támogatások bármely programja keretében meghirdetett, 10 millió forintot meghaladó összegű beruházási, fejlesztési támogatáshoz igényelhető.
  • A Garantiqa a Pályázati Garanciával kötelezettséget vállal arra, hogy ha felmerül a támogatás visszafizetésével kapcsolatos kötelezettség, a pályázó helyett teljesít a közreműködő szervezet részére.
A szolgáltatás előnyei:
  • Nem szükséges hozzá (ingatlan) fedezet;
  • Az NFÜ és a közreműködő szervezetek által elfogadott;
  • Nagy összegű beruházási projektekhez is igényelhető;
  • Egyösszegű díjfizetés esetén jelentős kedvezmény;
  • Egyszerű ügymenet - közvetlenül igényelhető a Garantiqától.
A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. legújabb termékkínálataival a kis- és középvállalkozások mellett az önkormányzatok és más intézmény fenntartók valamennyi fejlesztési célú pénzügyi tranzakciójának garanciaigényét ki tudja elégíteni.

További információkért kérjük, keresse fel honlapunkat, ahol Garantiqa Hírlevelünkre is feliratkozhat.

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1053 Budapest, Szép utca 2.
Telefon: 485-8300
Fax: 485-8320
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok