2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar diákok elismerése a Közép-európai Matematikai Olimpián

2010. szeptember 16.
Magyar diákok voltak tíz ország középiskolásai közül csapatban és egyéniben is a legeredményesebbek Szlovákiában a Közép-európai Matematikai Olimpián - tájékoztatott a résztvevők kiutazását segítő alapítvány kuratóriumi titkára.
Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia indulói közül Magyarország hatfős csapata az első helyet szerezte meg csapatversenyben. A résztvevő magyar diákok a kiadott három aranyéremből kettőt hoztak haza, s a legeredményesebb diák is a magyarok közül került ki - közölte Pintér Ferenc, a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
 
Egyéni versenyben aranyérmes lett a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumban tanuló Kalina Kende - aki egyben a nemzetközi verseny legtöbb pontot gyűjtő résztvevője is volt -, valamint a fővárosi Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tanuló Frankl Nóra. Ezüstéremmel térhetett haza a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium három további tanulója, Ágoston Tamás, Lenger Dániel és Sándor András, továbbá bronzérmet szerzett a kaposvári Nagyboldogasszony Katolikus Gimnáziumban tanuló Somogyi Ákos.
 
Pintér Ferenc elmondta: a résztvevőknek az egyik napon az egyéni verseny során négy feladatot kellett megoldania öt óra alatt, másnap pedig a csapatversenyben nyolc feladatot végeztek el csapatmunkában, ugyancsak öt óra alatt, s a munkát egymás között úgy osztották meg, ahogy jónak látták.
 
A versenyt a Nemzetközi Matematikai Diákolimpia (IMO) szabályaival egyező módon rendezik minden évben, a magyar csapatot az IMO-csapat vezetői állították össze a hivatalos tanulmányi versenyek, a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny és válogatóverseny alapján.
 
(Forrás: MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok