2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

I. Nemzeti Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen

2010. augusztus 28.
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg augusztus 28-án Hódmezővásárhelyen a 2010/2011-es tanévet.
I. Nemzeti Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen
Fotó: Szilágyi Gergely
Az I. Nemzeti Tanévnyitón a csongrádi város polgármestere, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, Lázár János köszöntőjében kifejtette, köszöntőjében hangsúlyozta, a szegénység leghatékonyabb ellenszere az oktatás. Kifejtette, azt, hogy Hódmezővásárhelyen tartották a tanévnyitót, a városban az elmúlt években végzett oktatási integrációs munka elismerésének tekinti.
 
I. Nemzeti Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen
Fotó: Szilágyi Gergely
A város főterén tartott Nemzeti Tanévnyitón Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkára beszédében elmondta, a kormány arra vállalkozott, hogy rendet és biztonságot teremt az oktatási rendszer egészében. Szakít az idegen minták kritikátlan követésével, és helyettük a legnemesebb neveléstörténeti hagyományaink erejére támaszkodva, azokat a mai kor követelményeihez igazítva építi tovább és újra a magyar oktatást. Ígérte, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy még ebben a kormányzati ciklusban teljesítsék a közoktatással kapcsolatos vállalásaikat vagy legalábbis minden területen elindítsák azokat. A politikus közölte, a minisztérium szakítani kíván a minőségellenes normatív finanszírozással, s amint lehet, át kíván térni a pedagógusok fizetésének és járulékainak központi, költségvetési folyósítására. Kidolgozzák a tanárok biztonságát, életszínvonaluk növekedését garantáló életpályamodellt. A kormány megszünteti az egyházi intézmények hátrányos megkülönböztetését a finanszírozásban és a pályázati rendszerben, s lépéseket tesz a pedagógusképzés megújításáért, valamint a továbbképzési rendszer javításáért.
 
I. Nemzeti Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen
Fotó: Szilágyi Gergely
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az állatvilágból vett hasonlattal érzékeltette a bizalom társadalmi erejét és fontosságát. Kifejtette, közös feladat tenni azért, hogy gyermekeink és unokáink testileg és lelkileg egészséges, bizalommal teli és bizalomra méltó, értelmes és teljes életet élő, művelt fiatalokká váljanak. Ezután a miniszter hivatalosan is megnyitotta tanévet.
 
I. Nemzeti Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen
Fotó: Szilágyi Gergely
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok