2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a tehetséggondozó tevékenységet folytató hat évfolyamos gimnáziumok számára

2010. augusztus 2.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkársága áttekintette a középfokú iskolába történő felvételi kérelemről való döntés elveit és változtatásokat kezdeményezett az azokat érintő szabályokban.
A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet módosításával a nyolc vagy hat évfolyammal működő gimnáziumok bizonyos feltételek fennállása esetén ismét lehetőséget kapnak majd az ötödik és a hetedik évfolyamra meghirdetett felvételi eljárás részeként a szóbeli vizsga megszervezésére.
 
Ez az intézkedés egyrészt kiváltja, illetve feleslegessé teszi a középfokú beiskolázás szempontjából tehetséggondozó középiskolák körének kiterjesztését a hat évfolyamos gimnáziumokra. Másrészt arra tesz javaslatot, hogy a középfokú felvételi eljárás során azok az adott tanulmányi terület vonatkozásában legalább másfélszeres túljelentkezési adatokkal rendelkező gimnáziumok, amelyeknek a központi írásbeli vizsga iránti igényét a fenntartójuk támogatja, a központi írásbeli felvételi után ismét szervezhessenek szóbeli vizsgát.
 
A fentiek értelmében a Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár visszavonja a 2010. május 11-én az Oktatási és Kulturális Minisztérium által a hat évfolyamos tehetséggondozó nevelést-oktatást folytató középiskolák számára kiírt pályázatot, amelynek célja a középfokú felvételi eljárás tekintetében "Tehetséggondozó középiskola" cím odaítélése volt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok