2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás 10 és 18 év közötti gyermekek angol nyelvtanításával foglalkozó iskolák és egyéb intézmények részére nyelvi laborok kialakításának támogatására

2008. április 15.
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) nyílt, országos pályázatot hirdet Gyermeknap alkalmából 10-18 év közötti szociális helyzetük miatt segítségre szoruló gyermekekkel foglalkozó szervezetek számára.

A program célja:
Hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek, angol nyelvtanulásának támogatása, melynek során olyan versenyképes tudásra tehetnek szert, amely esélyt kínál társadalmi és kulturális felzárkózásukra, integrációjuk megvalósulására a tudásalapú társadalom és gazdaság követelményeinek megfelelően. A program a Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Terv célkitűzéseivel összhangban valósul meg. Az angol nyelvet tanuló gyerekek motivációjának erősítése érdekében az AmCham Alapítvány a pénzügyi keretösszegen felül a következő kiegészítő felajánlást teszi: Amennyiben a pályázat révén megvalósuló nyelvi laboratóriumban angol nyelvet tanuló diákok nyelvvizsgát tesznek (általános iskolai korosztály - alapfok, középiskolai korcsoport - középfok), az AmCham Alapítvány a nyelvvizsgát sikeresen letevő, kizárólag a hátrányos helyzetű tanulók közül választva, angol nyelvterületre szóló jutalomúttal is honorálja. A nyelvvizsga letételére rendelkezésre álló idő a laboratórium megvalósításától számított 4 év.

A minimális saját erő mértéke: A pályázattal támogatásra ajánlott program bekerülésének minimum 20%-át elérő saját eszközzel rendelkeznie kell a pályázónak.

A támogatás formája: A támogatás formája vissza nem térítendő pénzügyi támogatás.

A pályázaton igényelhető legnagyobb támogatási összeg: 3 millió Ft. A támogatás átadására legkésőbb 2008 júliusáig kerül sor.

A PÁLYÁZAT ELNYERÉSÉNEK FELTÉTELE: a pályázó garantálja, hogy a megvalósuló nyelvi laborban a kötelező tanítási időn kívül heti 2*45 percben ingyenes angol nyelvtanfolyamot biztosít hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyermekek részére. A nyelvtanfolyamon a roma vagy hátrányos helyzetű gyerekek aránya legalább 60 % legyen.

Pályázhatnak:
Magyarországon bírósági nyilvántartásba bejegyzett szervezetek (alapítvány, egyesület, közhasznú társaság, szövetség, általános és középiskolák és azok kollégiumai), akik több mint egy éves működési gyakorlattal rendelkeznek.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁRA NEM JOGOSULTAK: Magánszemélyek, gazdasági szervezetek, önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, költségvetési intézmények, közalapítványok, kamarák.
Pályázni kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon lehet.
A pályázat postára adásának határideje: 2008. április 30.
A határidő után postára adott pályázatok nem értékelhetőek.
díjmentes Pályázati csomag és további információ kérhető:
Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány)
1052 Budapest, Deák Ferenc u. 10. Telefon: 266-9880/310; Fax: 266-9888
E-mail: foundation@amcham.hu. A pályázati csomag letölthető a www.amcham.hu/foundation címen az Internetről.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok