2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

16. Ifjúsági tudományos és innovációs verseny (2006/2007-es tanév)

2006. november 7.
 
KIK INDULHATNAK? - Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1986. október 1. és 1993. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor ha a munkájukat az egyetem, főiskola megkezdése előtt végezték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.
 
MIT LEHET NYERNI?
I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II. díj: (max. három) havi 15 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: (max. négy) havi 8 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.
A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Nemzeti Vállalat 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is.
A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.
Az első helyezett fiatalok által kijelölt egy tanár (vagy konzulens) egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.
Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézményekben 5 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.
A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2007. szeptember 14-19. között Valenciában, az Európai Unió által, 37 ország részvételével rendezendő "Fiatal Tudósok Versenyén" való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni (1500 - 5000 euró).
 
MIVEL LEHET NEVEZNI? - Pályázni lehet műszaki, környezetvédelmi, természettudományi, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni (állatkísérleteket tartalmazó kutatómunka nem vehet részt a pályázaton).
 
HOGYAN KELL JELENTKEZNI? - A kidolgozandó téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben, lezárt boríték­ban kell benyújtani 3 példányban, levélben vagy személyesen 2007. január 4-én 15 óráig beérkezően. A borítékra rá kell írni: "INNOVÁCIÓS VERSENY". A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá:
a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvismeretét; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; azon konzulens, vagy tanár nevét, címét és telefonszámát, aki felkészítette vagy szakmai felügyelettel támogatja a pályázót.
 
KIK DÖNTENEK? - A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2007. február 2-ig.
 
HOGYAN TOVÁBB? - Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2007. május 3-án 15 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.
 
MIT ÉRTÉKELNEK? - a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, ill. az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága; az eredmények világos értelmezése.
 
EGYÉB TUDNIVALÓ? - A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV "Heuréka, megtaláltam" c. külön-műsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2007. júniusában.
A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indo­kolt költségek megtérítésében.
 
A VERSENY TÁMOGATÓI: Oktatási és Kulturális Minisztérium, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Iparfejlesztési Közalapítvány, GE Hungary, Puskás Tivadar Közalapítvány, Magyar Telekom Nyrt., EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
 
Magyar Szabadalmi Hivatal, 77 Elektronika Kft., British Council, Covent Tőke Befektető Zrt., Ericsson Magyarország, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, Innomed Medical Rt., MKB Bank Nyrt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., Siemens Nemzeti Vállalat
 
A verseny megrendezéséhez szükséges főtámogatást a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), valamint a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) nyújtotta.
 
 
A pályázatok beérkezési helye (a pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet):
 
MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG - 1036 Budapest III., Lajos u. 103.; tel.: 453-6572, fax: 240-5625; e-posta: innovacio@innovacio.hu; részletes felhívás: www.innovacio.hu; A verseny titkára: Prim Péter, marketing igazgató.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok