2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás általános iskolai pedagógusok részére erdei iskolázáshoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzésen való részvételre

2005. február 1.
Az Erdei Iskola Programot felügyelő Tárcaközi Bizottság (melynek tagjait az Oktatási Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, valamint a Regionális Fejlesztésért és Felzárkóztatásért Felelős Tárca Nélküli Miniszterhez tartozó Magyar Turisztikai Hivatal és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal delegálja), a Program költségvetéséből 15 millió Ft-ot pedagógus továbbképzések támogatására fordít. Az Erdei Iskola Program a 2004/2005-ös tanévben többek között ezzel kíván hozzájárulni az általános iskolás korosztályt tanító pedagógusok körében a környezeti neveléssel, erdei iskolázással kapcsolatos ismeretek és információk terjesztéséhez. A program támogatásával így közel 300 pedagógus vehet részt színvonalas pedagógus-továbbképzési kurzusokon.

  • A 2004/2005-ös tanév 2. félévében megvalósuló továbbképzések 80 %-át az Erdei Iskola Programot támogató minisztériumok finanszírozzák, így a résztvevő pedagógusokra csak a részvételi költség 20 %-a hárul.
  • A támogatás összesen 10 kurzusra terjed ki, melyek között egyaránt akadnak egy-egy speciális környezeti nevelési területet feldolgozó 30 órás képzések, valamint hosszabb, komplex erdei iskolás képzést nyújtó kurzusok.
  • A támogatott továbbképzési kurzusok részletes leírása "Továbbképzési Adatbázis 2004" néven a www.konkomp.hu található meg, a jelentkezés feltételeit tartalmazó részletes felhívással és a Word formátumban letölthető jelentkezési lappal együtt.
  • A képzésekre a képzéseket indító intézményeknél kell jelentkezni, a kapcsolattartók neve ugyancsak szerepel a "Továbbképzési Adatbázis 2004"-ben.
A jelentkezések elbírálásakor - többek között - a jelentkezések beérkezési sorrendje is szempont, ezért amennyiben érdeklődnek a továbbképzési lehetőségek iránt, kérjük tájékozódjanak a fent megadott honlapon, és mielőbb nyújtsák be jelentkezésüket a képző intézményekhez!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok