2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás a Csalog Zsolt Díj elnyerésére

2007. október 3.
A Csalog Zsolt Díj elnyerésére hirdet pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és Roma Polgárjogi Alapítvány.

A magyar társadalmi és politikai közélet elé kíván etikai mércét és példát állítani a most meghirdetett Csalog Zsolt Díj pályázat. A díjjal az író, újságíró, muzeológus, szociológus, kutató Csalog Zsolt emléke előtt tisztelegnek, aki a Raoul Wallenberg Egyesület és a Roma Sajtóközpont alapítója volt, és kiemelkedő szerepet vállalt a cigányság érdekeinek védelmében. A pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és Roma Polgárjogi Alapítvány közösen írta ki, mivel céljuk hozzájárulni az előítéletek, a rasszista megnyilvánulások és a hátrányos megkülönböztetés visszaszorításához, valamint elismerni azoknak a munkáját, akik e területen tevékenykednek.

A díjat olyan polgárjogi aktivisták nyerhetik el, akik bátor kiállásukkal és életútjukkal példát mutatnak embertársaiknak a helyi, térségi és országos közéletben, valamint olyan települési önkormányzatok és intézmények, település- és intézményvezetők, akik gyakorlati példát mutattak a harmonikus emberi együttélésben, szerepet vállaltak a konfliktusok megoldásában, és közreműködtek az emberi és állampolgári jogok érvényesülésében. A díj odaítélésére az alapítók, a települési önkormányzatok, az önkormányzati szövetségek, az emberi jogi, állampolgári és kisebbségi szervezetek tehetnek javaslatok.

Beküldési határidő: 2007. október 19.

Bővebb információ:
Raoul Wallenberg Egyesület; 1363 Budapest, Pf. 39. - Vízhányó Károly
T: (06 1) 473-7458
F: (06 1) 313-5439
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok