2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Európai Bizottság Poszterversenye 2008

2008. október 17.
Az "Úton" Ifjúsági - Kulturális Egyesület képviseletében szeretném tájékoztatni iskolájukat, szervezetüket, valamint csoportjaikat az alábbi pályázati felhívásról.

Az Európai Bizottság Igazságügyek, Szabadság és Biztonság Főigazgatósága európai poszterversenyt indít "A gyermekek védelemhez való joga" címmel. A benevezett poszterek a gyermekek és serdülők Európai Unióban biztosított védelmének a tematikáját kell, hogy megjelenítsék.

A pályázati felhívást Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke hirdette meg először 2006-ban, mely az EuroJeunes és ProPager-Ascii francia-lengyel szervezet irányításával valósult meg. A pályázati felhívás tulajdonképpen egy Európa szintű plakátverseny, amely ezévben Magyarországon szintén az Úton Egyesület koordinálásában kerül megrendezésre.

Az Európai Bizottságtól kapott feladatunk a pályázati felhívás eljuttatása a célcsoportokhoz, a fiatalok csoportjainak motiválása a részvételre, az elkészült plakátok fogadása, formai szelektálása, zsűriztetése és a díjkiosztó rendezvény megszervezése.

A 2008-as verseny menete és naptára hasonló a tavalyihoz. Két kategóriában 10-14 és 15-18 évesek indulhatnak a versenyen, akár több plakáttal. Egy fő több csapatban is szerepelhet. A 4 fős csoportok regisztrálása után a plakátok egy formai szelekció után eljutnak a biráló bizottság elé, a zsűri döntése után pedig az első három helyezettet meghívjuk a Díjkiosztó Ceremóniára 2008. november 20-án a Gyermekjogi Világnapra, és hivatalosan is kihírdetjük a helyezéseket. A két első helyezett csoport plakátjait tovább küldjük Brüsszelbe az Európai Fordulóra, és ha helyezést ér el a plakát az európai mezőnyben is, akkor a készítők és a csoportvezető meghívást kapnak az európai díjkiosztóra, Brüsszelbe.

Kérjük, hogy alaposan tanulmányozzák át a verseny magyar nyelvű honlapját (www.euroifjusag.eu - itt a térképen Magyarországra kattintva juthatnak el a magyar nyelvű verzióhoz.), ahol minden szükséges információt megtudhatnak a pályázat részleteiről!

A programra való jelentkezési lapot, valamint a verseny nevezési lapját szintén ezen a web oldalon találhatják meg.

Részvételükre feltétlenül számítunk!

További információkért keressék az Úton Egyesületet az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

"Úton" Ifjúsági - Kulturális Egyesület
H-4024 Debrecen, Rákóczi u 62/a. fsz/1.
Tel: 06-30-676-3638
Fax: 06-52-531-565

Subai Ildikó
programkoordinátor
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok