2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap - pályázat

2005. augusztus 12.
EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT ÉS AUTÓMENTES NAP
2005. szeptember 16-22.
RAJZPÁLYÁZAT ÓVODÁS ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKEK RÉSZÉRE
fotó és Videófilm-pályázat Általános és Középiskolás tanulók részére

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási Minisztérium rajz-, fotó- és videó-pályázatot hirdet óvodás gyerekek és általános és középiskolás tanulók részére
 
"MUNKÁBA, ISKOLÁBA - KÖRNYEZETBARÁT MÓDON!"

címmel a következő kategóriákban:

Rajzpályázat:
  • óvodás kategória
  • kisiskolás kategória (1-4. osztály)
  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
Fotó és videófilm-pályázat:
  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
  • középiskolás kategória (9-12. osztály)
Az alkotások szólhatnak a gyermekek és szüleik mindennapi közlekedéséről, bemutathatnak biztonságos utakat, illetve olyan helyeket, amelyek veszélyeket jelentenek az óvodába és iskolába való eljutáskor. Az alkotásokban a pályázok azt is kifejezhetik, hogyan képzelik el a jövő közlekedését, továbbá, hogyan lehet megoldani a városi közlekedési problémákat (zaj, levegőszennyezés, zsúfoltság, balesetveszély).

A rajzpályázatra pályázni lehet A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló helyzetű rajzlapokon, vagy más nem törékeny anyagon, bármilyen technikával készült alkotással (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). Egy pályázó csak egy alkotással vehet részt a pályázatban.

A fotópályázatra pályázni lehet papíralapon elkészített, vagy digitálisan, jpg képfájlként CD lemez írt anyaggal. Egy pályázó maximum három alkotással vehet részt a pályázaton.

A videófilm-pályázatra pályázni lehet DVD vagy VHS kazettán vagy CD lemezen avi vagy mpg fájlkiterjesztésben elkészített, maximum 3 perces időtartalmú, zenei vagy szöveges aláfestésű kisfilmmel. Egy pályázó csak egy alkotással vehet részt a pályázatban.

Minden alkotás mellé kérjük feltüntetni az alkotás címét, a pályázó(k) nevét, pontos postai címét, telefonszámát, születési adatait (év, hónap), iskolájának, óvodájának nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét.

A nyertesek értesítése telefonon történik, ezért kérjük megadni a szülő vagy a pedagógus telefonszámát.

A pályázati anyagokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Környezetvédelmi Főosztálya részére (postacím: 1880 Budapest, Pf: 111.)

"Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap - pályázat" megjelöléssel

szíveskedjenek elküldeni.

Beküldési határidő: 2005. október 10.
 
Eredményhirdetésre és díjátadásra 2005. október 28-án, a Közlekedési Múzeumban (Budapest XIV. kerület, Városligeti krt. 11.) kerül sor.

A legjobb alkotások korosztályonként 1-3 díjban, valamint különdíjakban részesülnek.
A legjobb alkotásokból a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiállítást rendez. A pályázó törvényes képviselője hozzájárul, hogy a pályamű a kiállításon megjelenjen. Hozzájárul továbbá, hogy a pályázat lezárulta után a művet a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium non-profit célú kiadványban közreadja, az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

A beküldött műveket a minisztérium nem küldi vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2005. november 2-30. között átvehetők a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Környezetvédelmi Főosztályán (Budapest V. kerület, Kálmán Imre u. 2.)
A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni lehet: a (1) 472-8748-as telefonszámon.
 
Az alkotások elkészítéséhez sok sikert kívánnak a pályázat védnökei:


Dr. Persányi Miklós
Dr. Kóka János
Dr. Magyar Bálint
környezetvédelmi és
gazdasági és
oktatási
vízügyi miniszter
közlekedési miniszter
miniszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok