2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás felsőoktatásban, közoktatásban és kisebbségi oktatásban működő társadalmi szervezetek 2004. évi költségvetési támogatására

2004. május 26.

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő országos tevékenységi körű oktatási-nevelési (közoktatási és felsőoktatási), társadalmi szervezetek számára. Jelen pályázat alapítványok támogatását nem teszi lehetővé.

A közoktatási szakterületen a Közoktatási Helyettes Államtitkár Titkárságán nyilvántartott * civil szervezetek pályázatát fogadjuk el.

Pályázni lehet az alapszabályban meghatározott alaptevékenységet elősegítő olyan oktatási és nevelési szakmai programmal, valamint a működés támogatását biztosító munkatervvel, amely megvalósítható országos szinten.

A felsőoktatás területén az állami vagy államilag elismert felsőoktatási intézmények oktatói és/vagy hallgatói által létrehozott, a felsőoktatási képzési tevékenységet segítő, kiegészítő társadalmi szervezetek pályázhatnak, amelyeknek működése az adott szakterületet érintő valamennyi egyetemre főiskolára kiterjed vagy szakmai programjuk több felsőoktatási intézmény együttműködésében valósul meg és a felsőoktatási intézmények feladatinak ellátását segíti.

Nem nyerhetnek támogatást afelsőoktatás területén működő társadalmi szervezetek közül azok a pályázók, akik az adott évben az Oktatási Minisztérium fejezetéből más jogcímen költségvetési támogatásban részesülnek.

2004-ben a közoktatási pályázat támogatási kerete: 53,0 millió Ft
a felsőoktatási pályázat támogatási kerete: 24,2 millió Ft

A pályázatnak tartalmaznia kell a kitöltött pályázati űrlapot, valamint mellékleteit is.

A pályázati űrlap az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága (www.omai.hu), illetve az Oktatási Minisztérium (www.om.hu) honlapjáról is letölthető.

A pályázatokat 2004. június 14. 2400 óráig (postai feladást igazoló bélyegző) kell eljuttatni egy példányban az

Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága
Közoktatási és Integrációs Pályázatok Osztálya "Közoktatási társadalmi szervezetek pályázata 2004"
Felsőoktatási Pályázatok Osztálya "Felsőoktatási társadalmi szervezetek pályázata 2004"
tárgy feltüntetésével.
1244 Budapest, Pf. 920.

A pályázatokat szakterületenként létrehozott bíráló bizottságok javaslata alapján a szakmai helyettes államtitkárok bírálják el.

A nyertes pályázónak a támogatásról az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatóságával szerződést kell kötnie.

Eredményhirdetésre legkésőbb a pályázatok beérkezésétől számított 90 napon belül kerül sor az OMAI, valamint OM Internetes honlapon.

Nem pályázhat az a felsőoktatásban, közoktatásban működő társadalmi szervezet, amely a 2003. évi pályázatának támogatásával nem számolt el, vagy azt nem a célnak megfelelően használta fel.

A határidőn túl érkezett, illetve hiányos pályázatok nem részesülhetnek támogatásban.

Magyar Bálint
oktatási miniszter


* Az országos pedagógus szakmai, országos szülői, és országos diákszervezetek, amelyek alapszabályuk és bírósági nyilvántartásba vételük 30 napnál nem régebbi hitelesített másolatával a Közoktatási Helyettes Államtitkár Titkárságán bejelentkeztek, és kérték a szervezet nyilvántartásba vételét. A nyilvántartásba vételről a pályázat beadásának határidejéig írásban visszaigazolást kaptak.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok