2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az iskolák már nevezhetnek a hatodik eLearning Awards versenyre

2006. május 31.
eLearning Awards 2006
 
Az eLearning Awards Európa elsőszámú versenye, amely az új technológiák iskolai alkalmazását jutalmazza. Összesen több mint 200 000 euró jutalmat osztottak szét az iskolák között az első, 2000-ben rendezett verseny óta.

A 2006-os versenyre az iskolák az eLearning Awards honlapon jelentkezhetnek, melynek címe: http://elearningawards.eun.org. Minden pályázatot meg lehet tekinteni a galériában.

A verseny egyik fő kategóriája "Az IKT eszközök legjobb felhasználása". További díjakat osztanak a matematika, a tudományok, a kultúra és az osztálymunka területén.

A versenyre minden európai ország iskolái jelentkezhetnek.

A verseny fő kategóriájában a tavalyi nyertes az IES Ronda iskola volt, Lleidából, Spanyolországból. Ők egy 5000 euróról szóló csekket és egy kristály trófeát vehettek át 2005 decemberében a párizsi ünnepélyes díjkiosztó gálán.

Az eLearning Awards az Európai Iskolahálózat (European Schoolnet) kezdeményezése, amely 26 európai oktatási minisztérium hálózata. A versenyt több partner is támogatja. A legfőbb támogató már harmadik éve a Young Digital Planet, amely egy interaktív oktatási szoftver fejlesztője és kiadója.

Piotr Mroz, a Young Digital Planet igazgatóságának tagja a következőket mondta:

"Hiszünk abban, hogy az információs és kommunikációs technológiák bevezetése a mindennapi iskolai gyakorlatba segíti a diákokat a hatékonyabb tanulásban, és egyben vonzóbbá is teszi azt számukra. Arra bátorítjuk az iskolákat, hogy osszák meg tapasztalataikat másokkal és nyújtsanak be pályázatot az eLearning Awards versenyre."

Partnereink még az Intel, a Promethean, az Oracle és a Michael.

A pályázatok beadásának határideje 2006. október 13. A nyertesek meghívást kapnak a díjkiosztó gálára, amelyet 2006 decemberében, az Európai Iskolahálózat 10. éves konferenciájának keretében rendeznek meg Belgiumban.

Részletes információ az alábbi címen található:
 
Kapcsolattartó:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok