2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Japan-Hungary Cooperation Forum pályázatot hirdet iskolák, oktatási intézmények részére japán nyelvoktatás támogatására Magyarországon

2007. szeptember 13.
 
A program célja: Anyagi támogatás nyújtása olyan iskolák részére, melyek először indítanak japán nyelvtanfolyamokat, illetve pályázhatnak azon intézmények is, melyek tovább szeretnék bővíteni már meglévő japán nyelvoktatás programjukat.
 
Pályázhatnak:
- Általános- és középiskolák, főiskolák, egyetemek, melyek először tervezik a japán nyelvoktatás bevezetését.
- Általános- és középiskolák, főiskolák, egyetemek, melyeknél folyt már japán nyelvoktatás, valamint azon intézmények, ahol a JOCV magyarországi kivonulása miatt megszűnt vagy a közeljövőben szűnik meg a japán nyelvoktatás.
- Általános- és középiskolák, főiskolák, egyetemek, ahol jelenleg is oktatnak japán nyelvet, azonban szeretnék a nyelvoktatók számának növelésével, a nyelvtanuló diákok számát is többszörözni.
- A települések oktatásért felelős osztálya is pályázhat, abban az esetben, ha ugyanaz a tanár több iskolában is tanít a hivatal megbízásából.
- Általános- és középiskolákon, főiskolákon és egyetemeken kívül pályázhatnak olyan non-profit szervezetek is, melyek először tevezik bevezetni a japán nyelv oktatását, vagy szeretnék bővíteni a japán nyelvtanfolyamok körét.
 
Támogatás:
1. A pályázat fedezi intézményenként egy nyelvtanár fizetését.
2. A program alapvetően az újonan alkalmazott tanár fizetését fedezi. A fizetést az óradíjban meghatározott tanítási órák számának mennyiségével kalkulálják.
Ha az intézmény hosszabb ideig tervezi alkalmazni a tanárt, kérjük értesítsék az alapítványt, ebben az esetben a támogatás módja változhat.
Olyan intézmény is pályázhat, ahol jelenleg nincs japán nyelv oktatás, azonban tervezi annak beindítását olyan tanárt alkalmazva, aki más tantárgyat tanít, de képes japán nyelvet tanítani.
3. A program a 2007/2008-as tanévre vonatkozik.
 
Feltételek:
1. Iskolák, egyetemek, oktatási osztályok, non-profit szervezetek és alapítányok pályázhatnak. A támogatást ezen intézmények nyerik el, nem a tanárok. Az intézményeknek szükséges bankszámlával rendelkezniük, ahová a Japán Alapítvány a támogatást folyósíthatja.
2. Előnyt jelent, ha a pályázó intézmény az újonan alkalmazott tanár fizetését nem kizárólag a folyósított támogatásból fedezi és a fizetés egy részéből illetve a plusz kiadásokat (pl. utazási költség) a pályázó biztosítja.
 
A pályázat menete:
1. A pályázati adatlap letölthető a Japán Alapítvány honlapjáról. Beküldési határidő 2007. szeptember 28.
2. A pályázókat október elején értesítjük az eredményekről.
3. A támogatás folyósításának időtartama maximum 3 év, mely nem automatikus. Az intézménynek a program befejeztével minden évben pénzügyi beszámolót kell küldenie, valamint költségvetést a következő évre vontakozólag. A Japán Alapítvány a következő évi támogatás mértékéről a beérkezett dokumentumok alapján hoz döntést.
 
Utazási költségek, tananyagok:
1. Ha a pályázónak a tanárt más városból kell meghívnia és nem tudja fedezni az utazási költséget, a Japán Alapítvány támogatást nyújthat az összeg kifizetésében.
2. Ha a pályázó először indít japán nyelvtanfolyamot és nem áll rendelkezésére tananyag, a Japán Alapítvány adományozhat taneszközöket, könyveket.
 
Megjegyzés:
A Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társasága segítséget tud nyújtani a pályázónak megfelelő japán nyelvtanár keresésében. Elnöke Wakai Seiji (szeidzsi@yahoo.co.jp).
 
A pályázat részletesebb leírása és jelentkezési lap a http://www.japanalapitvany.hu -n.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok