2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás közoktatási támogatások pótlólagos igénylésére

2007. szeptember 5.
Az egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló 33/2007. (VIII. 31.) OKM rendelet módosította a nemzetiségi feladatok támogatásáról szóló 8/2007. (II. 15.) OKM rendeletet és az informatikai eszközök támogatásáról szóló 16/2007. (III. 14.) OKM rendeletet. A közoktatási intézmények fenntartói 2007. szeptember 15-ig nyújthatják be a pályázatot.
A Magyar Közlöny 115. számában jelent meg az egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló 33/2007. (VIII. 31.) OKM rendelet. A rendelet, valamint az azzal szorosan összefüggő miniszteri közlemény az OKM Támogatáskezelő honlapjára már felkerült (http://www.okmt.hu/main.php?folderID=747), mivel a rendelet a dokumentumok online kitöltéséről is rendelkezik.


I. Nemzetiségi feladatok támogatása

Az egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló 33/2007. (VIII. 31.) OKM rendelet módosította a 8/2007. (II. 15.) OKM rendeletet. A módosított rendelet alapján pótlólagos lehetőség nyílik a 2007-ben tankönyvvé nyilvánított nemzetiségi tankönyvek beszerzésének, valamint a kisebbségi vegyes bizottságok ajánlásaiban szereplő közoktatási feladatok megvalósításának támogatására.
A nemzetiségi tankönyvek beszerzési és fogyasztói árát az oktatási és kulturális miniszter közleményben állapította meg.
A kisebbségi vegyes bizottsági ajánlások közül magyar-román viszonylatban a battonyai Román Általános Iskola és Óvoda, illetve magyar-horvát viszonylatban a pécsi Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon fejlesztéséhez lehet támogatást igényelni.

II. Az informatikai eszközök támogatása

Az egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló 33/2007. (VIII. 31.) OKM rendelet módosította továbbá a szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 16/2007. (III. 14.) OKM rendeletet is. E rendelet módosítása lehetőséget biztosít arra, hogy a fenntartó - ha az általa fenntartott közoktatási intézmény testi, érzékszervi, halmozottan vagy súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermek, tanulók nevelését, oktatását látja el - pótlólagos támogatási igényt nyújtson be rendelet 4. számú mellékletében meghatározott eszközökre. Az igény benyújtására való jogosultság valamennyi - a feltételeknek megfelelő - fenntartót megilleti, függetlenül attól, hogy korábban - április 10-ig - nyújtott be igénylést, vagy sem.

Az igénylések benyújtásának határideje 2007. szeptember 15. A határidő elmulasztása jogvesztő. Az igényléseket papír alapon 1 eredeti és 2 másolati példányban kell benyújtani az alábbiak szerint:
a) a helyi önkormányzatoknak (beleértve az önkormányzatok társulásait is) a területileg illetékes Magyar Államkincstár igazgatóságához,
b) a nem állami intézményfenntartóknak az OKM Támogatáskezelő Pályázatkezelési Önálló Osztálya címére (1055 Budapest, Bihari János u. 5.) nyújthatják be.
Az igénylést az OKM Támogatáskezelő Igazgatóság honlapján leírtak szerint elektronikus módon kitöltött adatlap útján is be kell nyújtani, ez azonban nem helyettesíti a papír alapon történő igénylést.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok