2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" pályázat

2004. október 18.
Az Oktatási Minisztérium, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága 2004-ben is pályázatot ír ki

"A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója"

cím elnyerésére.

A pályázat célja:
 • a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére,
 • a fair-play szellemének ápolása,
 • az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés,
 • az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése,
 • a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.
A pályázók köre:
 
A címre a felterjesztett diákok és hallgatók az alábbi korcsoportok szerint részesülnek elismerésben:

II-III-IV. korcsoport: (1994-1989 között születettek)

10-15 éves korig.

V-VI. korcsoport: (1988-as születésűek, a középfokú iskolai tanulmányok befejezéséig)

16 éves kortól a nappali tagozatos középfokú iskolai tanulmányok befejezéséig.

VII. korcsoport

az adott tanévben felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói.

A korcsoportok megállapítása a Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpiai Versenykiírása általános szabályai alapján történt. Az intézmény igazgatója, a testnevelő tanár és az edző által aláírt pályázatot a nappali tagozatos diák/hallgató, vagy az intézmény adhatja be.

A cím elnyerésére felterjeszthetők azok a diákok és hallgatók, akik a 2003-2004 -es tanévben:

 • a II., III., IV., V., VI. korcsoportban 4,80, vagy annál magasabb,
 • a VII. korcsoportban 4,00 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el, továbbá
 • 2003. szeptember 1. és 2004. augusztus 31. között hazai és nemzetközi versenyen eredményesen szerepeltek.
A pályázatok elbírálásánál csak az országos szervek, illetve szervezetek (országos sportági szövetségek, Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, Magyar Diáksport Szövetség, Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége) által hitelesített versenyeredmények értékelhetők.

Megjegyzések

 • A Bíráló Bizottság a döntés meghozatalánál a tanuló, hallgató számára legkedvezőbb nemzetközi és hazai versenyek eredményeit veszi figyelembe.
 • A bírálók kizárólag az országos szervezetek által a pályázati adatlapon hitelesített eredményeket veszik figyelembe. Egyéb dokumentumok, igazolások a pályázat elbírálását nem befolyásolják.
 • Nemzetközi versenynek a bíráló bizottság csak az Olimpiát, a Világ- és Európa-bajnokságot, Világ és Európa-kupát, - amennyiben az adott sportágban Világ- és Európa-bajnokság nem került megrendezésre - Universiade-t, Főiskolás VB-t, Gymnasiade-t, a korosztályos VB-t, EB-t és a Középiskolás Világjátékokat tekinti, az egyéb nemzetközi versenyeket nem.
A felterjesztéseket a döntésben érintettek (testnevelő tanárok, edzők, intézményvezetők) egyetértésével az alábbi címre kell benyújtani:
Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága
1374 Budapest, Pf.: 564.

Kérjük, a borítékon tüntessék fel: "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója".

A pályázati dokumentáció:
 
3 példányban beküldendő (1 példány eredeti és 2 példány másolat);
 • a döntésben érintettek aláírásával ellátott, lebélyegzett, hiánytalanul kitöltött adatlap; a szakszövetség igazolásával (aláírás, pecsét) ellátva
 • a tanulmányi értesítő 2003/2004-as tanévre vonatkozó eredményeinek az intézmény által hitelesített fénymásolata (II.-VI. korcsoportban II. félévi eredmények),
 • a leckekönyv 2003/2004-es tanévi II. félévének bejegyzéseit tartalmazó oldal fénymásolata, az intézmény által hitelesítve (VII. korcsoport),
 • az országos szervezetek (országos sportági szövetségek, Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, Magyar Diáksport Szövetség, Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége) által hitelesített versenyeredmények másolata.
A pályázati dokumentáció kizárólag elektronikus úton, a pályázat hivatalos honlapjairól érhető el: www.omai.hu, www.om.hu.

Kérjük a bizonyítvány vagy leckekönyv másolatát az iskolával hitelesíttetni! Csak az aláírással és pecséttel hitelesített másolatokat fogadjuk el!

A kért mellékletek nélkül, vagy hiányosan kitöltött a pályázat érvénytelen!

A határidőn túl beérkezett és a formailag hibás (hiányosan kitöltött, mellékletek nélküli, hiányos mellékletekkel ellátott) pályázatokat a Bíráló Bizottság nem értékeli!

A pályázat benyújtása és elbírálása
 
A pályázat benyújtási határideje: 2004. november 5. (postabélyegző kelte). Kérjük, ellenőrizzék, hogy a postán dátummal ellátott bélyegző kerüljön a borítékra!

Az értékelést az Oktatási Minisztérium által felkért bíráló bizottság végzi. A bizottság által felterjesztett javaslatot az OM közoktatási helyettes államtitkára hagyja jóvá. A nyertes pályázók és az érintett intézmények 2004. november 30-ig tájékoztatást kapnak. A teljes lista olvasható lesz az Interneten, a www.om.hu és a www.omai.hu honlapokon.

Az elismerésben részesülő diákokat külön is értesítjük, s egyben meghívót is kapnak

"A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" cím díjátadó ünnepségére
amelyre 2004 decemberében kerül sor.

Egyéb információk:
A pályázat lebonyolításával kapcsolatos további információt ad az OM Alapkezelő Igazgatóságánál Kocsis Balázs témafelelős a 3434-800/222-es telefonszámon. (Munkanapokon 8.30 - 12.00, illetve 13.00 - 16.00 között, pénteken 14.00-ig.)

Szakmai jellegű információ az Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési Főosztályán Tompa Ferenc szakmai referenstől kérhető a 473-73-10-es telefonszámon munkanapokon 8.00-16.30 között (pénteken 8-14.00-ig).
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok