2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Média-pályázat

2003. március 4.

A Magyar Mozgókép és Médiaoktatási Egyesület a Nemzeti Médianevelési Program előkészítésének keretében az Oktatási Minisztérium megbízásából pályázatot ír ki olyan programok kidolgozására - és ezen programok működésének bemutatására -, amelyek alkalmasak a közoktatás szereplői (diákok-tanárok-szülők) kritikai médiatudatosságának fejlesztésére.


Olyan - országos körben is alkalmazható - program-modelleket várunk, amelyek különösen a tudatos-szelektív-kritikai, valamint az interaktív médiahasználatot fejlesztik, miközben tudatosítják a média társadalmi nyilvánosságban betöltött szerepét a befogadók számára.

Pályázni négy témakörben lehet:

  1. Az iskolai médiaoktatás bevezetéséhez (annak előírásaihoz, taneszközeihez) illeszkedő olyan programmal, amely tanidőn kívül, de az iskola keretei között valósul meg oly módon, hogy abba a diákok, tanárok, szülők ill. lehetőség szerint a média képviselői egyaránt bevonhatóak legyenek
  2. Diákokból és szakemberekből álló, a média szövegeit - különösen a televízós műsorokat -rendszeresen figyelő és elemző civil munkacsoport felállításával, amely visszajelzésekkel szolgál a helyi társadalom számára a lokális és az országos médiában megjelent fontosabb szövegekkel kapcsolatban
  3. Iskola és a helyi médiaintézmények (írott sajtó, rádió, televízió) olyan együttműködésének kialakításával amelynek során a helyi médiában kap rendszeres fórumot a média esetleges funkciózavarainak, komplex hatásának számos problémája.
  4. Bármely, a kiírásnak megfelelő, részletesen kidolgozott és bizonyíthatóan működőképes egyéb programmal

Egy-egy pályaművel elnyerhető maximális összeg 300.000 Ft abban az esetben, ha a pályázó részletesen kidolgozott, a várható költségeket is felbecsülő megvalósíthatósági tanulmány formájában nyújtja be pályaművét.

Abban az esetben, ha a pályázó nem csupán részleteiben kidolgozott koncepcióval pályázik, de vállalkozik arra is, hogy egy bemutató (pilot) program keretében megszervezi és dokumentálja a javasolt modell működését (pl. videofelvételekkel, esettanulmányokkal), a pályázaton elnyerhető összeg maximálisan 800.000 Ft lehet.

A Nemzeti Médianevelési Program keretében nyertes programok széleskörű megvalósítása 2004-től kezdődhet meg, melynek keretében a sikeresen pályázó programgazdák meghívásos pályázati keretből fejleszthetik tovább programjaikat, melyért őket minden esetben jogdíj illeti meg.

A pályázat beküldési határideje (postabélyegző kelte): 2003. április 25.

A pályázatokat az Egyesület által felkért szakemberekből - így az OM Média Szakértői Bizottságának tagjaiból - álló bizottság bírálja el 30 napon belül.

A bemutató program megszervezésére és működtetésére ill. annak dokumentálására vállalkozó pályázók pályázatukban a dokumentáció leadási határidejéül legkésőbb 2003. október 15-ét tervezhetik.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ad: Hartai László (Telefon: 06/70-210-8150; E-mail: hlacko@elender.hu)

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni:

PTMIK
2097 Pilisborosjenő, Fő út 1.

A borítékra, kérjük, írják rá: "Nemzeti Médianevelési Program, előpályázat"!

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok