2023. december 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Miniszteri levél

2003. szeptember 15.

Tisztelt Polgármester Asszony / Polgármester Úr!


A XXI. század legjelentősebb gazdasági erőforrása az emberi tehetség, a tudás. Ez a tény új követelményeket támaszt, többek között minél szélesebb rétegeknek az oktatásba történő bevonását, az egyéntől pedig az egész életen át való tanulás képességét.

Nagyon sok esetben a hátrányos helyzetű, tehetséges diákoknak nincs lehetőségük eljutni az ország legjobb egyetemi, főiskolai felvételi eredményeket és kiemelkedő versenyeredményeket elérő gimnáziumaiba. A tehetséges, hátrányos helyzetű diákok részére kínáljuk fel a Hátrányos helyzetű diákok Arany János Tehetséggondozó Programját, amely ötéves, speciális oktatási program szerint készít fel a felsőfokú tanulmányokra. E tanulók oktatását kiemelten támogatja a költségvetés, szakmai tekintetben pedig a fogadó gimnáziumok, kollégiumok tanárai, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Debreceni Egyetem.

A mellékelt pályázati leírás és a tájékoztató anyag abban kíván segítséget nyújtani, hogy az Önök településén kellő tájékozottsággal és körültekintéssel tudják kiválasztani azokat a tanulókat, akiket érdemesnek tartanak javasolni a programban való részvételre.


Üdvözlettel:

dr. Magyar Bálint
oktatási miniszter

Budapest, 2003. szeptember 15.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok