2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Módosult a Beruházás a 21. századi iskolába program pályázati felhívása

2005. október 13.
AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM, AZ ORSZÁGOS TERÜLETFEJLESZTÉSI HIVATAL,
VALAMINT A NEMZETI SPORTHIVATAL
KÖZÖS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
 
a "Beruházás a 21. századi iskolába" program keretében hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére

A pályázat célja: Magyarországon a közoktatási intézmények, különösen az általános iskolák műszaki állapota rendkívüli módon leromlott. Az iskolaépületek 10 százaléka a XIX. században, további 40 százaléka 1945 előtt épült, megépülésük óta nem voltak korszerűsítve, felújítva.
A "Beruházás a 21. századi iskolába" program több éves - kormányzati ciklusokon átívelő - terv arra, hogy a közoktatási intézmények felújításával megteremthetőek legyenek a korszerű közoktatás infrastrukturális feltételei.
A pályázat előzménye: Az Oktatási Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság közoktatási intézmények fenntartói részére intézményeik felújításához, korszerűsítéséhez, bővítéséhez saját forrásaikat kiegészítő hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Területfejlesztési Hivatala pénzügyi támogatásával 2003. márciusában "Beruházás a 21. századi iskolába" elnevezéssel ("B21"program) pályázatot hirdetett.
A pályázat eddigi eredményei és tapasztalatai alapján a Kormány programjában is kiemelt prioritás a program sikeres folytatása. Ez a jövőben a Kormány által elhatározott és a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság közreműködésével elindított "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram ("Hitelprogram") keretei között - azonos elnevezéssel, de önálló 3. hitelcélként - valósul meg. A programban érintett, támogatást nyújtó szervezetek jogutódjai, a Nemzeti Sporthivatal és az Országos Területfejlesztési Hivatal a hitel kamatainak visszafizetéséhez továbbra is támogatást nyújtanak.
A pályázók köre: Tekintettel a Hitelprogram alanyi körére, elsősorban a közoktatási intézményt fenntartó helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, kistérségi társulások. Közoktatási együttműködés alapján több önkormányzat közoktatási társulása révén működő oktatási intézmény esetében a gesztor önkormányzat lehet a hitelfelvevő.
A B21 programban korábban alkalmazott kamatfeltételeknél nem kedvezőtlenebb feltételek mellett pályázhatnak a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 121.§-a (1) bekezdésének 12. pontjában meghatározott egyéb fenntartók is, amennyiben hitelképesek és rendelkeznek megfelelő biztosítékokkal a hitelfelvételhez.

Beadási határidő: A pályázatok beadása folyamatos. Az Országos Területfejlesztési Hivatal által finanszírozott kamattámogatásra a kamattámogatási igény benyújtási határideje - a jelen pályázat keretében sikeres előminősítést szerzett pályázóknak - 2005. december 15.

A pályázatokkal kapcsolatos általános felvilágosítást az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága részéről Szabó Zsuzsanna (telefon: 06/1/301-3235), a kamathoz kötődő támogatás ügyében a Nemzeti Sporthivatal részéről Záhonyi Lajos (tel:06/1/301-9312), illetve az Országos Területfejlesztési Hivatal részéről Búzásné Szőke Zsuzsanna (tel: 06/1/441-7154) és a kistérségi megbízottak nyújtanak.


Pályázati felhívás (DOC, 91 kB)
Pályázati felhívás (PDF, 187 kB)
Adatlap (DOC, 70 kB)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok