2023. május 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mozgókép- és médiatanár pályázat 2005

2005. január 27.
A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. az Oktatási Minisztériummal közösen pályázatot hirdet mozgókép- és médiatanárok képzésének támogatására. Az idei (2004/2005-ös) tanévtől minden általános iskolában és gimnáziumban kötelezően be kellett vezetni a mozgóképkultúra és médiaismeret műveltségterület (ill. tantárgy) oktatását.
 
A pályázat célja: az e tárgyat oktató pedagógusok szakmai felkészülésének elősegítése.
 
A megpályázható képzések 120 órás akkreditált képzések* , melyek díja 115.000 Ft/képzés - ebből 65.000 Ft-ot lehet e pályázattal elnyerni, valamint egy 15.000 Ft értékű mozgókép és médiaismereti taneszköz-csomagot. A tandíj fennmaradó részét (50.000 Ft) és az egyéb, képzéssel kapcsolatos költségeket a tanárt delegáló intézménynek kell a pedagógus-továbbképzési normatívából vagy egyéb forrásból biztosítania. (Az ötvenezer forintból a pedagógus 20%-ot - tízezer forintot - átvállalhat, ebben az esetben a delegáló intézmény 80%-ot, azaz negyvenezer forintot finanszíroz.)
A tandíj tartalmaz továbbá egy tíz DVD-ből álló induló filmcsomagot.
Pályázatot bármely iskolatípusban tanító tanár benyújthat, amennyiben az őt delegáló oktatási intézmény felelős vezetője pályázatát támogatja. Egy oktatási intézményből több pályázat is küldhető.
A jelen kiírással pályázható két 120 órás akkreditált képzés (a tanfolyamok 2005. szeptember közepétől 2006. május végéig tartanak) budapesti helyszínnel (az egyik középiskolában, a másik általános iskolában tanító tanárok számára), továbbá egy harmadik, úgyszintén 120 órás, intenzív kurzus budapesti helyszínnel, amely 2005. június 10-től július 29-ig tart.
Pályázni kizárólag a pályázati adatlapon felsorolt 120 órás akkreditált képzésekre lehet.
 
A benyújtandó pályázatnak tartalmaznia kell:
  • a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltve, cégszerű aláírással (az adatlap letölthető itt).
  • a pályázó önéletrajzát (különös tekintettel végzettségére, képesítéseire, eddigi tanári munkásságára, a mozgókép-médiatanári feladatok ellátásával kapcsolatos elképzeléseire);
  • a mozgókép és médiaoktatás bevezetésével (ill. annak esetleges előzményeivel) kapcsolatos elképzeléseket (tanórai keretek, tervezett óraszámok, fakultáció, érettségire való felkészítés szándéka) ill. tényeket (az iskolában dolgozó szakképzett tanárok, a tárgy oktatásának bevezetése, érettségi, szaktárgyi tanulmányi versenyen való tanulói részvétel, filmklub stb.).
Előnyt élveznek azok a pályázók, akik
  • a mozgókép és médiaismeret oktatását - úgy az általános iskolákban, mint a középfokú oktatásban - a minimálisan előírtnál magasabb óraszámban, önálló órakeretben kívánják megvalósítani;
  • a tárgy bevezetését az érettségi követelményrendszer figyelembe vételével tervezik meg.
A pályázatot 1 példányban kell benyújtani!
 
A pályázat beadási határideje (a postabélyegző kelte): 2005. február 21.

A pályázatokat az alábbi címre kérjük eljuttatni:
 
suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht.
2097 Pilisborosjenő, Fő u. 1.

Kérjük, a borítékon tüntessék fel: "mozgókép-médiatanár 2005."

* E pályázat keretében csak budapesti helyszínű képzések pályázhatóak meg. Amennyiben a rendelkezésünkre álló források lehetővé teszik, a tavaszi hónapok során kiírjuk a megyeszékhelyek helyszíneire is a pályázatot.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok