2023. szeptember 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás a nevelési-oktatási intézmények vezetőihez, pedagógusaihoz

2006. május 12.
Az iskolai egészségfejlesztési és drogmegelőzési tevékenységek támogatására ismét pályázatot hirdetett az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi, valamint az Oktatási Minisztérium. A 2006/2007 tanévi 170 millió forintos támogatás célcsoportja az alap és középfokú nevelési-oktatási intézmények 5-8. évfolyamain és a 9-12. évfolyamain tanuló diákjai, valamint ezen intézmények pedagógusai. A támogatásból diákok és pedagógusok számára foglalkozások megszervezését kell finanszírozni.

Az elnyerhető pályázati támogatás a 400 főt meg nem haladó általános iskolák számára fejenként 1600, a 400 főt meghaladó iskolák számára pedig 1400 forint normatív támogatást jelent a programba bevont diákokra számolva, a 2005. évi októberi statisztika alapján. A támogatás tanórai vagy tanórán kívüli foglalkozások szervezésére használható fel. A pályázatot kiírók előnyben részesítik a nem tanórai, interaktív, dramatikus elemeket felhasználó vagy készségfejlesztő programok szervezését. A programra olyan intézmények is jelentkezhetnek, amelyek korábban már nyertek támogatást, ekkor viszont fontos szempont a korábbi megvalósított programokról benyújtott szakmai beszámoló.

A pályázathoz a meghirdető minisztériumok és a suliNova honlapjáról letölthető, támogatást igénylő adatlapon kívül mellékelni kell mindkét programrész (a diákok és a pedagógusok képzésének) részletes tematikáját, költségvetését, a szakemberrel, szakmai szervezettel kötött együttműködési megállapodásokat (pénzügyi, szakmai), az iskola pedagógiai programjának idevágó részét, illetve az intézmény egészség- és drogstratégiáját.

A részletes pályázati felhívás és a további pályázati dokumentációk itt, illetve a www.icsszem.hu, www.sulinova.hu oldalakon érhetők el.


Oktatási Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok