2023. június 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos közoktatási szakmai konferenciák megszervezésének támogatása 2004

2004. június 24.

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet "ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI SZAKMAI KONFERENCIÁK MEGSZERVEZÉSÉNEK TÁMOGATÁSA 2004." címmel.

A pályázat célja, hogy támogassa a közoktatás területén az Oktatási Minisztérium középtávú közoktatás-fejlesztési stratégia fejlesztési céljainak megismertetését, annak megvalósítását segítő szakmai programok, projektek elterjesztését olyan konferenciák, tanácskozások megszervezéséhez és lebonyolításához nyújtott támogatással, amelyek lehetőséget biztosítanak a tudományos véleménynyilvánításnak és véleménycserének, hozzájárulnak a szakmai eredmények nyilvánosságának megteremtéséhez, megkönnyítve azoknak a pedagógusok széles köréhez történő eljutását.

A pályázat tárgya: "Országos közoktatási szakmai konferenciák megszervezésének támogatása 2004." című pályázat által támogatott konferenciák lebonyolítási költségeihez, az eredmények hasznosításához történő hozzájárulás.

Pályázók köre: bármely közoktatási vagy felsőoktatási intézmény, szakmai szolgáltató szervezet, tudományos intézmény, gazdálkodó szervezet, társadalmi szervezet. Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

Kizárásra kerülnek: azok az intézmények, amelyek a korábbi években az Oktatási Minisztériumtól kapott támogatási összeggel a szerződésben meghatározott határidőig nem számoltak el, vagy az Oktatási Minisztérium a szakmai beszámolót és a pénzügyi elszámolást nem fogadta el.

A támogatás mértéke és formája: a pályázat kiírója az elbírálást követően az eredményes pályázóknak a rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő összköltségük maximum 50 %-át biztosítja, melyet a szervező intézménynek utal át a teljesítést és elszámolást követően

Jelen pályázat során felhasználható keretösszeg: 45 millió Ft

Pályázati dokumentáció
A pályázati anyag, melyet a pályázónak be kell küldenie:
 
2 példányban beküldendő:
1 példányban beküldendő:
Hiánypótlásra nincs lehetőség! A fentiektől való minden eltérés esetén a pályázat formailag hiányosnak minősül és nem kerül szakmai elbírálásra.
A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatványok (pályázati űrlap, költségvetés-tervezet, köztartozásról szóló nyilatkozat, a pályázó nyilatkozata az OM-tól korábbi években kapott támogatásról, nyilatkozat saját forrás rendelkezésre állásáról) kizárólag elektronikus úton, az OM Alapkezelő honlapjáról: www.omai.hu érhető el.
A támogatás nem terjed ki a reprezentációs és a szervezési költségekre.

A pályázat benyújtása és elbírálása
  • Beadási határidő: (postabélyegző kelte:) 2004. július 21. Kérjük, ellenőrizzék, hogy a postán dátummal ellátott bélyegző kerüljön a borítékra.
  • A pályázat teljes dokumentációját egy borítékban, kizárólag postai úton kell eljuttatni az OM Alapkezelő Igazgatóság címére: 1374 Budapest, Pf. 564.
  • A borítékon fel kell tüntetni: "Országos közoktatási szakmai konferenciák megszervezésének támogatása 2004."
A támogatásról, azzal kapcsolatos további teendőkről, vagy a jelentkezés elutasításáról az OM Alapkezelő Igazgatósága értesítést küld a jelentkező számára.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • Az évente rendszeresen megrendezett konferenciához kért támogatás.
  • A támogatás a konferencián részvevők részvételi díját csökkenti.
  • Az összköltségen belül a pályázó a megvalósításban elsősorban a saját forrásaira támaszkodik.
  • A kérelmező korábbi ezirányú tevékenysége.
  • Az adott támogatás publicitási lehetőségei.
  • A támogatott vállalja, hogy amennyiben a konferenciáról (elektronikus vagy nyomtatott) kiadvány készül, annak anyagát átadja az Oktatási Minisztériumnak, és hozzájárul annak az OM honlapján, illetve a Sulinet honlapon való elhelyezéséhez.
A pályázatok támogatásáról a beadási határidőt követő 40 munkanapon belül a Bíráló Bizottság javaslata alapján az OM dönt. A döntésről a pályázókat írásban értesíti az OM Alapkezelő.

Egyéb információk:

A pályázattal kapcsolatban további információt az OM Alapkezelő Igazgatóságánál Nagy Szilvia osztályvezető vagy Pünkösti Berta témafelelős a 06-1-3430586 - os telefonszámon nyújtanak munkanapokon 8.30 - 12.00 illetve 13.00 - 16.00 között (pénteken 14.00-ig).

Szakmai jellegű információ az Oktatási Minisztérium Közoktatás-fejlesztési Főosztályán Tafferner Tamás témafelelőstől kérhető a 473-73-92-es telefonszámon munkanapokon 8.00-16.00 között (pénteken 14.00-ig).

Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok