2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos szakiskolai közismereti tanulmányi versenyek 2007/2008

2007. november 9.
A Suliszerviz Pedagógiai Intézet - a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet támogatásával - országos tantárgyi tanulmányi versenyeket hirdet a szakiskolák tanulói részére a következő négy tantárgyból:
Irodalom - Magyar nyelv és helyesírás
Matematika - Fizika
Számítástechnika (alkalmazói szint)
Történelem

A versenyeken a szakiskolai (nem szakközépiskolai tanterv szerinti, nem érettségire felkészítő, illetve nem érettségizettek részére szervezett) képzésben részesülő tanulók vehetnek részt.

A versenyek tartalmi követelményei a szakiskolai követelményekre épülnek, feladatai hasonlóak az előző években megismertekhez. Az egyes fordulók feladatsorait, valamint a javítókulcsokat és az értékelési szempontokkal a kiíró biztosítja a fordulót lebonyolítók részére.

Irodalomból és történelemből külön témakijelölést ad a versenybizottság, amelyről a kiíró értesíti az intézményeket, illetve október 31-ét követően közzé teszi honlapján (www.suliszerviz.com).
A nevezéseket (a mellékelt nevezési lapon szereplő adattartalommal) az intézmények a kiíróhoz levélben (Suliszerviz Pedagógiai Intézet 4024 Debrecen, Kossuth u. 42.), faxon (52/534-490) és elektronikus levélben (oszktv@suliszerviz.com) egyaránt eljuttathatják.

Nevezési határidő: 2007. november 26.

A versenyre nevezőket nevezési díj nem terheli, de a kiíró egyik fordulóban sem fedezi a versenyzők esetleges utazási költségeit, illetve a kísérőik kiadásait (utazás, szállás, étkezés stb.).

I. (iskolai) forduló
A verseny első fordulóját az intézmények bonyolítják le.
A kiíró - a benevezett intézmények számára - a feladatsorokat elektronikusan (tantárgyanként egy PDF-állományban) teszi elérhetővé a verseny napján reggel 8 órától. Ugyanitt kerülnek közzétételre a megoldókulcsok és a javítási útmutatók is az adott tantárgyi verseny napját követő napon.
Az első forduló versenyeire 2007. december 10-13. között kerül sor naponta 14 és 16 óra között egy-egy tantárgyból.
Az elkészített dolgozatok javíttatásáról az intézmények gondoskodnak.
A legalább 55%-os eredményt elért tanulók dolgozatait és adatait 2008. január 11-éig kell eljuttatni a kiíróhoz.
A kiíró 2008. február 4-éig - honlapján, illetve elektronikus levélben - értesíti a II. fordulóba jutott versenyzők intézményeit a továbbjutottak nevéről, illetve a következő forduló helyszínéről és pontos időpontjáról.

II. (regionális) forduló
A beküldött dolgozatok alapján - régiónként és tantárgyanként legfeljebb 20 fő - jut be a verseny II. fordulójába.
A forduló tantárgyi versenyeit 2008. februárjában - pénteken - bonyolítják le a kiíró által felkért helyszíneken. Minden tantárgy versenye egy helyszínen és napon kerül megrendezésre, így egy tanuló két tantárgyból nem versenyezhet.
A regionális fordulót követő három héten belül a kiíró honlapján teszi közzé a tantárgyankénti eredményeket, valamint a továbbjutók névsorát.

III. forduló (országos döntő)
Az országos döntőre a II. (regionális) forduló első helyezettjei, továbbá - a II. fordulóban elért eredményük alapján - még legfeljebb 13 tanuló kerül behívásra, így tantárgyanként 20-20 fő.
Az országos döntőre 2008. áprilisában kerül sor. A döntő kétnapos lesz, helyszínéről és pontos időpontjáról a kiíró értesíti az érintett tanulókat és intézményeiket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok