2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Osztálykirándulás támogatási pályázat

2003. február 17.

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a tavalyi évhez hasonlóan az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya a 2002/2003-as tanévben ismételten meghirdette a Julianus Testvériskola Program osztálykirándulás támogatási pályázatát, amelynek második pályázati határideje 2003. február 28-án jár le.

Az Oktatási Minisztérium által meghirdetett Julianus Testvériskola Program célja, hogy lehetőséget nyújtson a magyar diákok és tanárok számára, hogy megismerhessék a más régióban élő (határon túli vagy anyaországi) magyarság életét, kultúráját, továbbá, hogy a programban való részvétel eredményeként az iskoláknak módjuk nyíljon – a Kárpát medencében élő magyarság nyelvi- kulturális kapcsolatait, összetartozását erősítendő – intézményi partnerkapcsolatokat, baráti és szakmai együttműködést kialakítani, illetve fenntartani egymással.

A pályázaton részt vehetnek magyarországi középiskolák, határon túli magyar tanítási nyelvű – magyar osztállyal vagy tagozattal rendelkező – középiskolák és határon túli önálló diákotthonok és kollégiumok (továbbiakban középiskolák) legfeljebb 50 fős, 14-18 éves korosztályba tartozó diákjai, az intézmény pedagógusainak kíséretével. A pályázat keretében magyarországi középiskola határon túli magyar középiskolához, valamint határon túli magyar középiskola magyarországi középiskolához tett utazása támogatható.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázatok a megadott programok alapján kerülnek elbírálásra, ezért a támogatási összeget minden esetben, az abban leírtak megvalósítására kell fordítani.

A részletes pályázati feltételeket a pályázati felhívás és az ahhoz csatlakozó pályázati adatlap tartalmazza, amelyek letölthetők a www.sulinet.hu, a www.julianusprogram.hu és a www.agorairoda.net honlapokról, vagy beszerezhetők az egyes Agora Irodákban.

Sikeres pályázást és minél több megvalósult utat kíván az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya!

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok