2023. szeptember 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás óvodáknak a UNICEF fejlesztő játékcsomagjaira

2003. március 18.
Az UNICEF Magyar Nemzeti Bizottságához nemrégiben folyt be az a 72 millió forint, amely a 2002. évben zárult "Apró az aprókért" címu akció keretében hazánkban összegyujtött külföldi fizeto eszközökbol származik.

Mint ismeretes, az akció szervezoi az összeg felébol az UNICEF nemzetközi oktatási programjait támo-gatják, másik felébol pedig hazai kistelepülési óvodáknak ajándékoznak játékokat. Az óvodák létszámához és korösszetételéhez igazodó játékcsomagok elsosorban az UNICEF nemzetközileg elismert fejleszto játékaiból állnak majd. Egy-egy csomag kb. 100.000 Ft körüli értéku lesz. A játékokból ízelítot találhat az UNICEF Magyar Bizottság honlapján (www.unicef.hu) lévo UNICEF boltban.

Az UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága pályázatot ír ki óvodák számára.

Az UNICEF játékcsomagjára minden önkormányzati fenntartású óvoda pályázhat, amely hátrányos helyzetu kistelepülésen található (a lakosság száma nem haladja meg a 3000 főt).

Pályázni az adatlap kitöltésével és pályázati dokumentáció benyújtásával lehet. (Az UNICEF Magyar Nemzeti Bizottságának nem áll módjában adatlapot küldeni. Kérjük, hogy azt a pályázó töltse le vagy az itt szereplo minta alapján maga készítse el!) A pályázatot az óvoda vezetoje és a település polgármestere írja alá. A pályázat elnyerése semmilyen kötelezettséget nem hárít a települési önkormányzatra.

A pályázati dokumentációban a következoket kérjük részletezni:
  • Az önkormányzat 2001-ben és 2002-ben mekkora összeget biztosított az óvoda eszközbeszerzéséhez (játékok, könyvek, stb.)? Az önkormányzat erre vonatkozó igazolását kérjük mellékelni.
  • Az önkormányzati hozzájáruláson kívül van-e más rendszeres bevételi forrása az óvodának (támogatók, SZJA 1%, stb.)? Ennek mekkora volt a nagyságrendje 2001-ben és 2002-ben?
  • 2001-ben és 2002-ben nyert-e el az óvoda pénzbeli vagy természetbeni pályázati támogatást eszközeinek fejlesztésére? Honnan és milyen értéku támogatást?
  • Milyen az óvoda jelenlegi játékkészlete?
  • Mekkora a település lakossága és ezen belül mekkora a munkanélküliek aránya? (Ezt az adatot kérjük a polgármesteri hivataltól megszerezni.)
  • Milyen egyéb szociális problémák vagy a gyermekintézmény megfelelo színvo-nalon való fenntartását hátráltató tényezok nehezítik az óvoda helyzetét? (Ezeket szíveskedjenek részletezni.)
Azokat a pályázatokat, amelyek a határidot követoen érkeznek be vagy a kért adatokat nem tartalmazzák, sajnos nem áll módunkban figyelembe venni.

A pályázat postára adási határideje: 2003. május 15. éjfél

Beküldési cím: UNICEF Magyar Bizottság, 1027 Budapest, Varsányi I. u. 26-34.

Elbírálás várható ideje: 2003. június 15.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok