2023. június 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Rajzpályázat óvodás és általános iskolás gyermekek részére Fotó és videófilm-pályázat általános és középiskolás tanulók részére

2006. szeptember 11.
Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium rajz-, fotó- és videó-pályázatot hirdet óvodás gyerekek és általános és középiskolás tanulók részére
 
"VÁLTOZTASSUNK KÖZLEKEDÉSI SZOKÁSAINKON!
VÁLASSZUK AZ EGÉSZSÉGET, A KÖRNYEZETET ÉS A KÖLTSÉGEKET
KÍMÉLŐ KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET!"
címmel a következő kategóriákban.

1. Rajzpályázat:
  • óvodás kategória
  • kisiskolás kategória (1-4. osztály)
  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
2. Fotó és videófilm-pályázat:
  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
  • középiskolás kategória (9-12. osztály)
Az alkotások szólhatnak a gyermekek és szüleik mindennapi, az egészség és a környezet védelmét, a költségek csökkentését szem előtt tartó közlekedéséről. (gyaloglás, kerékpározás, tömegközlekedés, "tele kocsi", stb.) vagy kifejezhetik, hogyan képzelik el a jövő környezetbarát közlekedését, továbbá, hogyan lehetne megoldást találni a városi közlekedés problémáira (zaj, levegőszennyezés, zsúfoltság, balesetveszély, a parkolás és a közterület-használat gondjai, az autóhasználat extra költségei).

A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló helyzetű rajzlapokon, vagy más nem törékeny anyagon, bármilyen technikával készült alkotással (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.) lehet pályázni. Egy pályázó csak egy alkotással vehet részt a pályázatban.

A fotópályázatra papíralapon elkészített, vagy digitálisan, jpg képfájlként CD lemez írt anyaggal lehet pályázni. Egy pályázó maximum három alkotással vehet részt a pályázaton.

A videófilm-pályázatra DVD vagy VHS kazettán vagy CD lemezen avi vagy mpg fájlkiterjesztésben elkészített, maximum 2,5 perces időtartalmú, zenei és/vagy szöveges aláfestésű kisfilmmel lehet pályázni. Egy pályázó csak egy alkotással vehet részt a pályázatban.

A rajzok és fényképek hátulján, valamint a videóanyaghoz mellékelve kérjük feltüntetni jól olvashatóan az alkotás címét, a pályázó(k) nevét, pontos postai címét, telefonszámát, osztályát, születési adatait (év, hónap), iskolájának, óvodájának nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét.

A nyertesek értesítése telefonon történik, ezért kérjük megadni a szülő vagy a pedagógus telefonszámát.

A pályázati anyagokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részére
 
"Európai Mobilitási Hét pályázat"
 
megjelöléssel szíveskedjenek elküldeni (postacím: 1880 Budapest, Pf: 111.).


Beküldési határidő: 2006. október 5.

Eredményhirdetésre és díjátadásra 2006. október 27-én kerül sor.

A legjobb alkotások közül korosztályonként hármat fődíjjal jutalmazunk, a bíráló bizottság döntése alapján további különdíjak kerülnek kiosztásra.

A legjobb alkotásokból a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiállítást rendez. A pályázat beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul, hogy a pályamű a kiállításon megjelenjen. Hozzájárul továbbá, hogy a pályázat lezárulta után a művet a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium non-profit célú kiadványban közreadja, az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

A beküldött műveket a minisztérium nem küldi vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2006. november 2-30. között, a kiállításra került alkotások 2007. januárjában vehetők át a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban (Budapest V. kerület, Kálmán Imre u. 2.)

A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni lehet: a (1) 472-8748-as telefonszámon vagy a meszaros.imre@gkm.gov.hu e-mail címen.

Az alkotások elkészítéséhez sok sikert kívánnak a pályázat védnökei:


Dr. Persányi Miklós
környezetvédelmi és
vízügyi miniszter
 Dr. Kóka János
gazdasági és
közlekedési miniszter
Dr. Hiller István
oktatási és kulturális
miniszter 
 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok